Prethodni članak
Sljedeći članak

U Muzeju krapinskih neandertalaca otvorena nova zanimljiva izložba


U sklopu Tjedna kajkavske kulture, u Muzeju krapinskih neandertalaca svečano je otvorena izložba „Fosilni mekušci sjeverozapadne Hrvatske“.

Autorica izložbe koja nas na zanimljiv način upoznaje s najznačajnijim rodovima i vrstama iz koljena mekušaca je Nikolina Ileković, kustosica geologinja krapinskog muzeja.

Uz geološku građu SZ Hrvatske te uz školjkaše i puževe, na izložbi su predstavljene i izumrle skupine mekušaca poput amonita, belemnita i rudista.

Na svečanom otvorenju, publici u kojoj su bili najbrojniji krapinski gimnazijalci, obratili su se voditelj Muzeja krapinskih neandertalaca Eduard Vasiljević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapine Mladen Gregurović te sama autorica koja je posjetitelje pobliže upoznala sa zanimljivostima iz svijeta fosilnih mekušaca, a ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol proglasio je izložbu otvorenom.

Izložba koja naglašava važnost fosilnih i recentnih mekušaca kao indikatora klimatskih i okolišnih promjena prati i katalog namijenjen širokoj publici, a bit će otvorena do 15. studenoga.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook