Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Pitali smo građane za koga bi glasali na predsjedničkim izborima


Nakon što su se u svibnju održali izbori za predstavnike u Europskom parlamentu, građani Republike Hrvatske u prosincu će još jednom izaći na izbore i to one predsjedničke. Iako aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović mandat traje do početka 2020. godine, na birališta u prvom krugu izbora ćemo, prema sada dostupnim informacijama, krajem godine.

Predsjednica zasada nije službeno potvrdila hoće li u utrku za novi, drugi mandat, no u političkim kuloarima se priča kako je samo pitanje vremena kada će Grabar Kitarović javno obznaniti svoju kandidaturu. Za utrku u novi mandat vjetar u leđa zasigurno joj mogu biti odlični rezultati u anketama prema kojima vodi i osvaja drugi mandat. No, ljevica smatra kako bi joj račune mogao pomrsiti njihov kandidat Zoran Milanović koji je svoju kandidaturu i službeno potvrdio prije desetak dana uz objavu slogana 'Predsjednik s karakterom'. A da bi čitava kampanja bila zanimljivija pobrinuo se i popularni pjevač Miroslav Škoro koji je obznanio svoju kandidaturu za predsjedničku fotelju. Dok neki to smatraju totalnim promašajem, drugi pak u Škori vide dobar materijal za predsjednika. Unatoč tome što su kandidaturu najavili još neki, manje ili više poznati, kandidati, mi smo građane odlučili pitati za koga bi se odlučili između Kolinde Grabar – Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore.

Bruno Merkaš (32) Zabok

Glasao bih za Milanovića. Mislim da je intelektom ispred svih, to je dovoljan razlog. Škoru ne bih htio niti komentirati.

Josip Bubnjar (55) Bedekovčina


Za Kolindu sigurno ne bih glasao, za Milanovića isto sigurno ne bih glasao, a niti za Škoru. Nitko mi ne odgovara od tih troje, pa ako ne bude još neki kandidat, neću niti izaći na izbore. Milanović je bio premijer i nije se iskazao, a Kolinda je predstavnica zna se koga.

Dragica Podunavac (56) Zabok

Glasala bih za Zorana Milanovića. Suvremeni je čovjek, razmišlja suvremeno, takav nam treba, da idemo naprijed.

Mario Končić (44), Bedekovčina

Ne bih glasao niti jednog od tih predsjedničkih kandidata. Nitko mi se ne dopada. Čekam nekog boljeg.

Darko Gašpar (55) Veliko Trgovišće

Ne bih glasao niti za jednog od tih kandidata, nitko mi se ne dopada. Niti ne pratim pretjerano politiku, a kada će do toga doći, vidjet ću i razmisliti. Za sada, ovo mi se ne sviđa. Škoro je možda interesantan kao pjevač.

Ivan Komar  (77) Zabok

Glasao bih za Zorana Milanovića, zato jer su potrebne određene promjene. Za mene je Kolinda neozbiljna, Milanović je ipak ozbiljniji u svojim nastupima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook