Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Spektakularan doček sportskog junaka Floriana Šaleca uz špalir i vatromet


Pedesetak prijatelja priredilo je doček prvaku Hrvatske u brdskom automobilizmu Floriana Šalecu, članu AK Zagorje (Oroslavje) koji se vraćao iz Dubrovnika s posljednje utrke sezone u brdskom automobilizmu gdje je u klasi 4B postao prvak Hrvatske. Članovi MK Zagorski orlovi motorima su ga dočekali na izlazu s autoceste, a onda su ga pratili sve do kultnog Rosesa gdje mu je u špaliru priređena velika bakljada. Na izlasku iz kombija Florian je pobjedonosno podigao ruke, a vrlo brzo je zaliven šampanjcem u znak trijumfa.

-Bez riječi sam, ne znam šta da kažem. Evo potekle su mi suze. Nisam se ovome nadao, pun sam jakih emocija – izjavio nam je Florian Šalec nakon što se pozdravio s djevojkom, članovima rodbine i prijateljima. 

A još u petak naslov je bio miljama daleko. Njegov najveći konkurent, Renato Herc, pred utrku u Dubrovniku imao je veliku prednost. Herc je trebao biti peti, a Florian je trebao pobijediti, da bi bio prvak Hrvatske u klasi 4B. No preokret u subotu. Herc je otkazala elektronika na autu i nije mogao nastupiti na zadnjoj utrci. Šalec je s dvije pametne utrke došao do drugog mjesta u klasi 4B što mu je i donijelo naslov prvaka Hrvatske. U grupi 4 bio je treći i na kraju ukupno drugi ili viceprvak Hrvatske. 

Video pogledajte ovdje.

-Nisam se nadao da ću postati prvak Hrvatske u klasi i viceprvak u grupi. Mislio sam da će Herc sačuvati prednost. Nažalost on je imao kvar na automobilu i nije mogao nastupiti, što je meni donijelo naslov prvaka u klasi i viceprvaka u grupi. Iskreno mi je žao što mu se to dogodilo, pravi smo prijatelji – otkrio nam je Florian. 
S Florianom se iz Dubrovnika vratio i njegov otac Ivan, legendarni hrvatski automobilist i osvajač zlatne kacige u brdskom automobilizmu. Ivek nije samo otac, on je i član teama, vrhunski savjetnik, a po potrebi i automehaničar.

-Još sam pod dojmom. Kao bivši automobilista normalno je da sam ponosan na svoga sina. Automobilizam i utrke su u našoj obitelji već pedesetak godina. Nismo se nadali ovakvom rezultatu. Veliki nam je hendikep što na vozilu imamo sekvencionalni mjenjač, što nas je „otjeralo“ u klasu sa znatno jačim automobilima. Naš auto je dobar, ima 1.600 ccm i 190 KS, ali u našoj klasi su automobili od 2.000 ccm na više. Primjerice Alduk koji je na ovoj utrci pobijedio u Florianovoj klasi imao automobil od 2.400 ccm i 290 KS. Taj pravilnik po meni nema logike, ali mi ga poštujemo. Imamo plan ako sve bude u redu za iduću sezonu kupiti jači automobil kako bi bili konkurentni u grupi i klasi gdje smo trenutno – riječi su Ivana Šaleca. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook