Prethodni članak
Sljedeći članak

Viktor Šimunić ugostio Ivana koji je prije 53 godine otišao iz Oroslavja u Australiju i pri tom poslao žestoku poruku…

Ovaj Oroslavčanin je glavni inženjer u Ministarstvu obrane Australije...


Gradonačelnika Oroslavja Viktora Šimunića mnogi iz šale zovu moderni Matija Gubec. Da on često opravdava taj nadimak, dokaz je i najnovija objava na njegovu Facebooku. Zbog autentičnosti, objavu prenosimo u cjelosti:  

“Jučer nas je posjetio Oroslavčan koji je došao posjetiti Hrvatsku Oroslavje, po prvi put nakon 53 godine. U Oroslavju je završio prvi razred, sjeća se kak je napoprek kraj Taložnice pješačil do škole, te kak ga je učiteljica svaki put kad bi primil olovku s lijevom rukom, s ravnalom tukla, jer je bila kriva ruka.

Nakon završenog prvog razreda, s roditeljima je prešel za Australiju, a prešel je iz drvene kuće, koja je imala tri prostorije, u jednoj su bili moji deda, baka i mama, u drugoj on s mamom i tatom i u sredini kuhinja. Ispred hiže je bil zdenac, koji je zapravo još jedino i ostal.

1969. godine, otišli su iz Hrvatske u daleku Australiju. Iz drvene kuće, do visokog i važnog položaja u ministarstvu obrane Australije, di je glavni inženjer. Kod nas se ne prizna znanje i struka, ali se priznaju ljudi koji guraju ministrice sebi iza leđa.

Gospođo Ingrid, gospodine Ivan, bila mi je čast Vas ugostiti i pokazati Vam vaš rodni Grad. U Oroslavju ste uvijek dobro došli, i bilo bi mi drago da kupite ovdje kuću, jer svigde je lepo, ali pri nas je najljepše. Sustav je loš, ali bumo ga zmenili!”

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook