Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozači više ne divljaju središtem i uza škole

Dugo se u Humu na Sutli govorilo o tome da, na mjestima na kojima se cestom na putu u školu kreću djeca, treba postaviti


Dugo se u Humu na Sutli govorilo o tome da, na mjestima na kojima se cestom na putu u školu kreću djeca, treba postaviti ležeće policajce. Time bi se, pojašnjavali su zagovornici uspornika , prisililo vozače da smanje brzinu te kretanje pješaka bude sigurnije. I, napokon se dogodio taj trenutak. U Humu na Sutli postavljeno je čak 17 ležećih policajaca.

Općina je osigurala 180.000 kuna, Poglavarstvo je prema zahtjevima građana odredilo dionice za ležeće policajce i s izvođačem radova te s predstavnikom Policijske postaje Pregrada ustanovili smo točna mjesta za njihovo postavljanje ispričala je Jelena Bosak, komunalna referentica u Humu na Sutli.

Po dva uspornika nalaze se pokraj škole i vrtića te pokraj starih zgrada na Brodu, u Lastinama te pokraj područnih škola u Druškovcu, Gornjem Breznom, Taborskom i Lupinjaku, a tri su postavljena na Drajži.

Humčani s kojima smo razgovarali kažu kako jest činjenica da ležeći policajci trebaju, no misle da ipak svi nisu postavljeni na prava mjesta.

Dva uspornika na Drajži nalaze se odmah na početku ceste koja vodi u humsku industrijsku zonu. Ležeće policajce tu su postavili na mjestu gdje nema kuća, gdje je ravnica i prilična preglednost, a blizu je i raskrižje, pa svi vozači i tako uspore.

Umjesto toga, trebali su ih postaviti na uskom dijelu te ceste, tamo gdje su kuće gotovo na kolniku kazao je naš sugovornik. Dio stanovnika općine misli da bi se s policajcima moglo dogoditi isto što i s prometnim ogledalima, koja su svojedobno postavljana na raskrižja pa ubrzo skidana s obrazloženjem kako ipak nema potrebe da budu na tim mjestima.

Većina je stanovnika tu odluku humskih vlasti o postavljanju ležećih policajaca oduševljeno i bezuvjetno pozdravila. Kažu, vozači napokon više ne divljaju kroza središte i uza škole.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook