Prethodni članak
Sljedeći članak

Za cestu potrošili milijune kuna, a zaboravili autobusno stajalište

Umirovljenik Ivan Kordej iz Čreta s velikim je veseljem dočekao početak rekonstrukcije državne ceste od Krapinskih Topli


Umirovljenik Ivan Kordej iz Čreta s velikim je veseljem dočekao početak rekonstrukcije državne ceste od Krapinskih Toplica do Čreta, no kako se radovi bliže kraju, njegovo se prvotno veselje pretvara u ogorčenje. Problem je, kaže, autobusno stajalište Šoštarić, koje se nalazi točno pred njegovom kućom.


Kada je 1994. proširivana cesta od Čreta do Pregrade, tada su na obnovljenoj dionici, sve do Pregrade, s obje strane kolnika napravljena autobusna ugibališta svugdje osim za postaju pred Kordejovom kućom.

Bilo je mjesta da se stajalište premjesti i stotinjak metara sjevernije napravi ugibalište, no tada su projektanti na to zaboravili. Autobus koji vozi prema Pregradi staje tik uz moju ogradu i putnici mi ponekad silaze ravno u dvorište.

Još je opasnije što se autobusno stajalište za suprotni smjer, koje je također nasuprot mojoj kući, nalazi na mjestu na kojem se pod pravim kutom uključuje sporedna cesta, koja vodi iz Lovreća Sela. Autobus koji uzima putnike prema K. Toplicama i Zagrebu staje na kolniku pa vozilo sa sporedne ceste nema preglednost pri uključivanju u promet kazao je Ivan Kordej.

Iako je tu ograničenje 50 kilometara na sat, Kordej kaže da neki voze i više od sto te podsjeća da je upravo na tom mjestu stradalo i dvoje djece. Kordej se nadao da će se ovog puta, u sklopu rekonstrukcije ceste od K. Toplica do Čreta, napokon napraviti i ugibalište za autobusnu postaju Šoštarić.

Mjesta za ugibalište bilo je otprilike 150 metara južnije od moje kuće. Na početku radova radnici su rekli kako će se graditi stajalište, no na kraju radova uvidio sam da od ugibališta neće biti ništa. I stvarno, poslovođa je u kancelariji tu u Čretu raširio projekt, kad tamo projektanti su opet zaboravili stajalište.

Tada mi je rečeno kako se projekt više ne može mijenjati. Deseci milijuna kuna potrošeni su na rekonstrukciju 1994. i za gradnju te nove dionice od 3,5 kilometra. Na cijeloj novoj dionici od Gubaševa do Pregrade napravljena su ugibališta za sva mjesta na kojima prijevoznici imaju registrirana stajališta, sva osim Šoštarića. To je nečiji propust ogorčeno ističe Kordej.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook