Prethodni članak
Sljedeći članak

Za radove na zagorskim školama 11 milijuna kuna

Nakon dva i pol mjeseca školskih praznika, danas je počela nastava u novoj školskoj godini u 31 zagorskoj osnovnoj sa 70


Nakon dva i pol mjeseca školskih praznika, danas je počela nastava u novoj školskoj godini u 31 zagorskoj osnovnoj sa 70-tak područnih škola, te u osam od ukupno devet srednjih škola u Zagorju.

U osnovnoškolske klupe danas je sjelo 12.358 đaka koji su raspoređeni u 639 razrednih odjeljenja, od čega je 70 kombiniranih. U prosjeku je u svakom razredu manje od 20 učenika.

Prvi put u školske je klupe sjelo 1490 zagorskih prvašića, što je 50-tak manje nego lani. U devet zagorskih srednjih škola danas nastava počinje za 5.462 učenika raspoređenih u 202 razredna odjeljenja, od čega u prve razrede kreće 1414 srednjoškolaca.

U zagorskim srednjim školama nastavanije počela jedino u Srednjoj školi Zabok jer još nisu dovršeni radovi na dogradnji školskih prostora.

Tako će zabočki srednjoškolci imati tjedan dana dulje praznike, odnosno nastava im počinje 12. rujna.

Za kapitalna ulaganja u zagorske osnovne i srednje škole, Krapinsko-zagorska županija ove će godine potrošiti nešto manje od 11 milijuna kuna, a od toga je većina radova u školama obavljena tijekom praznika.

Novac je dobilo 29 osnovnih škola, ukupno 2 milijuna 417 tisuća kuna, dok je za kapitalne investicije 15 škola dobilo oko 5,5 milijuna kuna. U svih 9 zagorskih srednjih škola utrošene su 644 tisuće kuna, dok je za kapitalna ulaganja 5 srednjih škola dobilo ukupno 2,5 milijuna kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook