Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabilježeno pet nesreća, pogledajte sa koliko alkoholiziranih vozača u njima


Tijekom vikenda u prometnim nesrećama, kako s materijalnom štetom tako i sa ozlijeđenim osobama sudjelovali su vozači pod utjecajem alkohola.

Tako je u prometnoj nesreći s materijalnom štetom do koje je došlo u Krapini, sudjelovao vozač s najvećom koncentracijom alkohola zabilježenom tijekom nadzora prometa ovog vikenda. 47-godišnjak je sa 2,60 promila izazvao prometnu nesreću zbog ne kretanja vozilom što bliže desnom rubu kolnika, a drugi vozač koji je sudjelovao u nesreći napustio je mjesto događaja prije dolaska policije. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

U petak, 7. listopada oko 21 sat u Donjoj Stubici došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i tri osobe lakše tjelesne ozljede. Do prometne nesreće je došlo jer je 54-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,33 promila, osobnim vozilom u nepreglednom zavoju prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u osobno vozilo kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 0,85 promila koji je u tom trenutku udario vozilom i u treće vozilo kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin. U toj prometnoj nesreći 62-godišnjak zadobio je teške tjelesne ozljede, 39-godišnjak lakše tjelesne ozljede, isto tako lakše tjelesne ozljede zadobili su i putnici u vozilima 53-godišnji hrvatski državljanin i 49-godišnja hrvatska državljanka.

Ukupno je zabilježeno pet prometnih nesreća, objavila je PU KZ.

U Strmcu Stubičkom do nesreće je došlo zbog nepropisnog obilaženja a u Zaboku zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake. U Strmcu Stubičkom vozači su imali 1,44 i 1,10 promila, a u Zaboku 1,60 promila.   

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Stubičkoj Slatini zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

Policija poziva sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa! Preveliko samopouzdanje u vlastite vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila u trenu može dovesti do tragedije, obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Policija apelira na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook