Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci među prvima u povratu poreza

Na adrese poreznih obveznika s područja Krapinsko-zagorske županije, koji su predali godišnju poreznu prijavu, počela su


Na adrese poreznih obveznika s područja Krapinsko-zagorske županije, koji su predali godišnju poreznu prijavu, počela su stizati prva rješenja o povratu poreza. Naime, već treću godinu za redom Porezni ured Područne službe Krapina u samom je vrhu u Hrvatskoj kada je u pitanju obrada poreznih prijava, a Zagorci među prvima u državi dobivaju povrat poreza.

Revnost djelatnika

- Glavni i osnovni razlog što smo među prvima u Hrvatskoj je taj što naši službenici svake godine, bez obzira što se radi o zahtjevnom poslu koji traži dosta vremena i preciznosti, sudjeluju u testiranju programa obrade prijava. Naime, testiranje mora proći točno, jer se na temelju toga potom vrši obrada prijava u cijeloj Hrvatskoj. Pa tako kada Središnji ured i tvrtka APIS koji za nas radi usluge obrade godišnjih poreznih prijava traži žrtve koje će taj posao odraditi, u pravilu je to Područni ured Krapina - doznajemo od načelnice Odjela za utvrđivanje poreza i doprinosa u Područnom poreznom uredu Krapina, Jasne Kropf.

Upravo ta revnost djelatnika u krapinskoj poreznoj upravi omogućava i raniju obradu poreznih prijava i povrat poreza.

No, Zagorci, čini se tu prednost primaju zdravo za gotovo.

- Ionako taj povrat poreza jedva dočekamo tak da nam je drago što smo među prvima u Hrvatskoj. Možda je problem što smo se sada već navikli na tu činjenicu i bunili bi se kada to ne bi bilo tako - uzvraćaju Zagorci.

I doista, na račun svojeg rada djelatnici porezne uprave vrlo rijetko primaju pohvale. Puno češće im se upućuju pitanja tipa zašto ja još nisam dobio povrat, a moj susjed je .

Inače ove je godine na području Zagorja zaprimljeno 29.110 poreznih prijava, oko dvije tisuće više nego lani. Najviše prijava pristiglo je iz ispostave Zabok – 6.637 i ispostave Krapina – 6.414 poreznih prijava.

Ove će godine kao i ranijih, prema riječima Jasne Kropf, porez biti vraćan u tri navrata, pa tako svi oni kojima rješenja nisu stigla u travnju, mogu ih očekivati u lipnju, odnosno krajem rujna ili početkom listopada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook