Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorcima za Božić od 200 do 2800 kuna

Autor: Ivančica Jurčević i Mladen Mandić Iako negdje samo sa simboličnim iznosima, svake godine sve više zagorskih podu


Autor: Ivančica Jurčević i Mladen Mandić

Iako negdje samo sa simboličnim iznosima, svake godine sve više zagorskih poduzeća uoči Božića isplaćuje božićnice. Kako je rekao zagorski županijski povjerenik SSSH Leo Jakušić, u 40-ak zagorskih poduzeća, od stotinjak u kojima djeluje njihov sindikat, božićnice su zajamčene kolektivnim ugovorima i uglavnom su 2000 kuna.

U nekim dobrostojećim poduzećima ti će iznosi biti i veći. Tako će, primjerice, zaposlenici Vetropack Straže iz Huma na Sutli dobiti 2800 kuna, a djeca do 15 godina i bonove od 400 kuna. Zaposlenici Tondacha iz Bedekovčine dobit će pola prosječno isplaćene neto plaće te također po 400 kuna i paketić sa slatkišima za djecu.

Direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar rekla nam je kako je božićnica poslovna tajna, no dodala je da će radnici dobiti dobru božićnicu i k tomu još i vrijedan dar te paketiće za djecu. Za razliku od njih HTP Matija Gubec iz Stubičkih Toplica zaposlenicima božićnice neće isplaćivati jer, rekla je direktorica Hotela Ljubica Kumpar, oni ne isplaćuju minimalce kao Terme Tuhelj pa radnici više dobiju kroz plaću.

Djelatnici muške modne konfekcije Kotka Krapina dobili su bonove od 300 kuna te sto kuna gotovine. Kotka nije zaboravila ni svoje umirovljenike pa su i oni dobili poklon bon u vrijednosti 300 kuna.

Djelatnici najjačeg autobusnog prijevoznika u županiji Presečki grupa dobili su bonove od 500 kuna, krapinsko Jedinstvo daje 900 kuna, u kombinaciji bon i novac te još 400 kuna za djecu. Elcon iz Zlatar Bistrice ove godine zbog teške poslovne situacije neće podijeliti božićnice.

Čeka ih sanacija i rekonstruiranje poduzeća. U Modnoj konfekciji Krateks dobili su po 200 kuna. Novac su prvo trebali dobiti samo stalno zaposleni, no uprava se ipak smilovala pa su božićnicu dobili i oni zaposleni na određeno vrijeme.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook