Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorcu olimpijska informatička zastava

Proteklog vikenda svečanim zatvaranjem i dodjelom medalja završila je XVIII. Međunarodna informatička olimpijada koja je


Proteklog vikenda svečanim zatvaranjem i dodjelom medalja završila je XVIII. Međunarodna informatička olimpijada koja je ove godine održana u Meridi u Meksiku.

Naša reprezentacija postigla je izuzetan uspjeh osvojivši 4 medalje. Naši dečki pokazali su kvalitetu, postojanost i znanje na zavidnoj razini i u Hrvatsku se vratili s dvije srebrne i dvije brončane medalje, a osvojili su ih: Goran Žužić, 1. razred - bronca, Tomislav Grbin, 4. razred – bronca, Igor Bonači, 4. razred – srebro, Marko Ivanković, 4. razred – srebro. Voditelj tima bio je Krešimir Malnar, a zamjenik Luka Kalinovčić.

Svi su izuetno zadovoljni i pomalo iznenađeni velikim uspjehom sva četiri naša natjecatelja. Natjecanje se sastojalo od rješavanja 6 problemskih zadataka na PC računalima, kroz dva dana natjecanja. Za rješavanje su se koristili programski jezici Pascal, C i C++ pod operativnim sustavom Linux.

Nastup naših informatičara organizirao je HSIN, pod pokroviteljstvom i s financijskom potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, potporom T-Hrvatskom telekoma – glavnog sponzora svih programa HSIN-a u 2006. i tvrtke Računala Končar.

Pokrovitelj ovog nastupa je i Hrvatska zajednica tehničke kulture.
Kako su Hrvatska i Zagreb u kolovozu iduće godine domaćini XIX. Međunarodne informatičke olimpijade na kraju ceremonije zatvaranja, hrvatski predstavnici na čelu s Krapincem Alenom Spieglom (predsjednik Hrvatskog informatičkog saveza i član International Scientific Committee (ISC)) i Ivom Šeparovićem (tajnik HSIN-a i član International Committee (IC)) te predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Zagreba i Carneta preuzeli su olimpijsku zastavu u Meksiku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook