Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorje dobiva televiziju?

Državno Vijeće za elektroničke medije nakon provedenog javnog natječaja odlučilo je VTV Televiziji dodijeliti regionalnu


Državno Vijeće za elektroničke medije nakon provedenog javnog natječaja odlučilo je VTV Televiziji dodijeliti regionalnu koncesiju koja će omogućiti emitiranje programa za područje Varaždinske i Međimurske županije, a signal s odašiljača VTV-a bit će dostupan i mnogim potencijalnim gledateljima s područja Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije.


IZ VTV procjenjuju da je riječ o više od 500 tisuća potencijalnih gledatelja, a s novom koncesijom VTV Televizija i formalno potvrđuje status najutjecajnijeg elektroničkog medija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.


Direktor VTV Televizije Marijan Varović

To je priznanje, ali i novi veliki izazov za našu ekipu u kojoj je četrdesetak mladih i stručnih ljudi. U sklopu nove koncesije pokušat ćemo osmislit što kvalitetniji program kojim ćemo pokrit praktički cijeli kajkavski kraj, a zbog toga je u pripremi i širenje naše dopisničke mreže. U planu je otvaranje dopisništava u Ivancu, Ludbregu, Čakovcu, Krapini i Koprivnici, uz to i širenje mreže odašiljača, a vjerujemo da ćemo kvalitetom rada i programa i dalje opravdavati ulogu najbolje hrvatske lokalne televizije i čuvati ono što nam je najvažnije – povjerenje naših gledatelja – napominje direktor VTV Televizije Marijan Varović.

Regionalna koncesija koju je dobila VTV televizija inače je prva regionalna koncesija na području Hrvatske koju je dodijelilo Vijeće za elektroničke medije.

VTV prethonica ulaska Hrvatske u EU

Varaždinska televizija (VTV) na neki način je prethodnica ulaska naše zemlje u EU, kroz partnerstvo u međuregionalnoj suradnji lokalnih televizijskih kuća pod naslovom Susjedi bez granica . VTV izravno je uključena u ovaj projekt i jedina je iz Republike Hrvatske.

Uz VTV u projektu sudeluju: Kanal 10 iz Slovenije, TV Steiermark 1, NEMA TV iz austrijskoga Graza te TV Szombathely iz istoimenog mađarskoga grada.

To je ujedno i prvi ovakav projekt međusobnog povezivanja lokalnih televizijskih postaja u Europi, a za Neighbours Without Frontiers , na stanoviti način televiziju bez granica, zainteresiralo se i čelništvo Europske unije. U dogledno vrijeme očekuje se uključivanje u ovu medijsku mrežu i drugih televizijskih kuća.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook