Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija nije mogla oduzeti oružje

Nakon što su jučer roditelji Višnje Posarić žene u koju je suprug lovačkom puškom u subotu rano ujutro pucao u trbuh i n


Nakon što su jučer roditelji Višnje Posarić žene u koju je suprug lovačkom puškom u subotu rano ujutro pucao u trbuh i natkoljenicu pred očima četvero djece otvoreno prozvali zlatarbistrički Centar za socijalnu skrb, ali i policiju da nisu ništa poduzeli da zaštite njihovu kćer i unuke, razgovarali smo s ravnateljicom zlatarbistričkog Centra te voditelj ureda načelnika PU krapinsko-zagorske.


Ravnateljica Centra Blaženka Milički izjavila je da je Centar izvijestio nadležno ministarstvo o svemu što je poduzeo i o detaljima vezanim uz slučaj, a sada nastoje učiniti sve što je potrebno oko psihološke pomoći djeci koja su privremeno povjerena na čuvanje baki i djedu. Na konkretna pitanja vezana uz prijašnje postupanje u slučaju Posarić, Blaženka Milički nije nam željela dati odgovor, uz objašnjenje da joj to ne dopušta profesionalna etika i da ti podaci nisu za javnost.

Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica poduzimao je sve što je trebalo u pogledu međusobnih odnosa Višnje Posarić i njezina supruga Dragutina, i to isključivo prema obavijesti Višnjinih roditelja izjavila je B. Milički i dodala da nije znala da je protiv Dragutina prije tri godine podnijeta prijava za nasilničko ponašanje u obitelji.

Voditelj ureda načelnika zagorske policije Miljenko Fruk rekao nam je pak da je protiv Dragutina Posarića 2003. godine podnijeta jedna prijava zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. No, kako Posarić prilikom počinjenja toga kaznenog djela nije upotrijebio oružje, ono je moglo biti oduzeto jedino kasnijim provođenjem upravnog postupka.

Je li do njega kasnije i došlo, jučer nam ni u policiji nisu mogli reći, nego su poslali dopis policijskoj postaji u Zlatar Bistrici koja bi se trebala o tome očitovati.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook