Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorske mažoretkinje naplatile svoj veliki trud

U Bedekovčini je nedjelju održan drugi regionalni i županijski turnir mažoret-timova u organizaciji Saveza mažoretkinja


U Bedekovčini je nedjelju održan drugi regionalni i županijski turnir mažoret-timova u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske. Domaćin turnira na kojem je sudjelovalo 14 timova iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije bile su Bedekovčanske mažoretkinje.


Najbolje su Zagorke

Turnir je otvorila županica Sonja Borovčak, a publiku je svojim nastupima oduševilo 385 mažoretkinja koje su se natjecale u tri dobne skupine. U više kategorija i velikoj konkurenciji mažoretkinje zagorskih timova izborile su odlične rezultate.

Osvojenim prvim mjestima mogu se pohvaliti kadetkinje Stubičkih mažoretkinja na županijskoj i regionalnoj razini u kategoriji velika formacija pom-pon, a na županijskoj razini kadetkinje Bedekovčanskih mažoretkinja prve su u kategoriji mini formacija pom-pon, seniorke mažoretkinja Grada Oroslavja odnijele su pobjedu u kategoriji duo trio pom-pon, kadetkinje Bedekovčanskih mažoretkinja su prve u toj kategoriji među kadetkinjama, a Ana Jagarčec iz ekipe domaćina prva je u županiji u kategoriji solo-štap za kadetkinje.

Među juniorkama štap su najbolje vrtjele juniorka Martina Trčak i seniorka Matea Jambreković iz Mačanskih mažoretkinja, a u kategoriji duo trio štap od kadetkinja su najbolji domaćini, a od juniorki i seniorki Stubičke mažoretkinje.

Mini formacija štap

U kategoriji mini formacija štap u županiji su najbolje seniorke Bedekovčanskih mažoretkinja i juniorke i kadetkinje Stubičkih mažoretkinja. Medalje, pehare i plakete za sudjelovanje mažoretkinjama podijelili su općinski načelnik Rajko Vidiček i predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Željka Banović, koja je istaknula:

Vidljiv je velik napredak od prošle godine, uloženo je mnogo truda i rada i čestitam djeci i roditeljima. Ovo je natjecanje dobra priprema za kvalifikacijske turnire za Europsko prvenstvo koji počinju u veljači u Garešnici.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook