Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagrebačka policija razotkrila ilegalne auto utrke, na čak 20 automobila utvrđene opasne nadogradnje


Policijska uprava zagrebačka objavila je na mrežnim stranicama kako je proteklog vikenda u Zagrebu, a zbog dojava o ilegalnim utrkama, u večernjim i noćnim satima provela akciju u kojoj su otkrili čak 20 automobila, koje su poslali na tehnički pregled.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s djelatnicima Carine i Stanice za tehnički pregled u Zagrebu, proveli su preventivno – represivnu akciju povodom saznanja i prikupljenih obavijesti o održavanju ilegalnih auto utrka tzv. „Street race“ kao i okupljanja te druženje većeg broja osoba na određenim lokacijama na području Grada Zagreba bez pridržavanja trenutno važećih epidemioloških mjera kojim se sprječava širenje zaraze virusom „COVID-19“ te bez potrebnih odobrenja i suglasnosti nadležnog Stožera civilne zaštite kao i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, stoji u objavi na web stranici PU zagrebačke.

Tijekom akcije utvrđen je veći broj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prvenstveno u segmentu tehničke neispravnosti vozila zbog čega je čak 20 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled vozila u Gradu Zagrebu, gdje je za navedena vozila utvrđena tehnička neispravnost u smislu „opasnih nedostataka na vozilima“, tj. nadogradnje i preinake koje nisu u skladu s Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama i Pravilnika o homologaciji vozila.

Ta su vozila isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama dok su protiv vozača, odnosno počinitelja spomenutih prekršaja poduzete odgovarajuće mjere te su prekršajno sankcionirani pripisanim novčanim kaznama, u iznosu od 2.000 kuna do 5.000 kuna.

Iz policije upozoravaju sve  ljubitelje „brzina“ i „utrka“ da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja svojih vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere  i kontrolirane uvjete, gdje se takve utrke mogu održavati, a ne na rizik drugih sudionika u prometu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook