Prethodni članak
Sljedeći članak

Zaradio kaznu od 23.800 kuna

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva PU KZ utvrđena su ukupno 92 prometna prekršaja


Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu, a tijekom pojačanog nadzora utvrđena su ukupno 92 prometna prekršaja od čega je bilo;

25 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila

12 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i

42 ostala prekršaja u prometu.

Tijekom provedenog nadzora najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa u nedjelju 17. srpnja 2022. godine, oko 18,50 sati, u Pustodolu Orehovičkom, kod 20-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom s 2,51 promila, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, s neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom, te je prouzročio prometnu nesreću uslijed neprilagođene brzine. Protiv 20-godišnjaka podnijet je Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 51., čl. 199., čl. 216., i čl. 238., Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 23.800,00 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Krapini na A2, u nedjelju 17. srpnja 2022. godine, od 137 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 80 km/h. Vozaču naplaćena novčana kazna.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook