Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbogom Čatežu, Vatreni se sele u Terme Tuhelj

Za nešto više od godinu dana hrvatska reprezentacija trebala bi se preseliti iz Čateža u terme Tuhelj, gdje će se izgrad


Za nešto više od godinu dana hrvatska reprezentacija trebala bi se preseliti iz Čateža u terme Tuhelj, gdje će se izgraditi moderni nogometni kamp.



Upravo stoga danas je pokraj termi Tuhelj u dvorcu Mihanović, gdje se, treba objasniti Vlatku Markoviću, ipak nije rodio Antun Mihanović, održala svečana press konferencija koja je uvod u zajednički projekt izgradnje tamošnjeg nogometnog kampa.

Uvodni dio konferencije, nakon čega se išlo u obilazak predviđenog prostora za izgradnju, pripao je načelniku općine Škorcu.

Realizacijom ovog projekta postajemo top destinacija. Iznimno sam zadovoljan i sretan što ćemo ovim obogatiti cijeli ovaj kraj. Želim da ovaj projekt bude na dobrobit svima , rekao je načelnik općine i saborski zastupnik Škorac.

Povijesni dan za hrvatski nogomet

Riječ je potom dobio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković koji je uzvišenim tonom obilježio ovaj, po njemu povijesni dan hrvatskog nogometa.

Ovo je povijesni dan za hrvatski nogomet. Negdje prije deset godina iz Ilice smo se preselili u Rusanovu i negdje u to vrijeme hrvatska reprezentacija postala je svjetski brand. Već od onda shvatili smo i počeli planirati jedan ovakav projekt. Nakon duge potrage upravo ovdje pronašli smo sve što nam treba i zbog toga sam vrlo zadovoljan i sretan. No, moram napomenuti da je ovo tek jedan od kampova, planiramo ih mi napraviti još nekoliko. Znate, Austrija ima oko tridesetak ovakvih nogometnih kampova , rekao je predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Sve ćemo napraviti da se uskoro veliki europski klubovi i reprezentacije spremaju u našim kampovima kao što to rade sada u austrijskim i okolnim. Treba istaknuti da ovaj projekt mi sasvim sami financiramo i sigurni smo da ćemo ovo napraviti kako treba. Ovo je nekakav kotač zamašnjak za buduće pothvate , dodao je Marković.


Hotel, dvorana, šest terena, bazeni, saune, teretane...





Direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar potom je izložila neke interesantne pojedinosti.

Na zemljištu od 13 hektara izgradit će se hotel visoke kategorije za 160 soba. Na raspolaganju nogometašima čije mi potrebe itekako dobro poznajemo bit će šest igrališta, od koja dva sa umjetnom travom i grijanjem da se može igrati po svim vremenskim uvjetima. U sklopu hotela planira se i dvorana (40x20m) te saune, teretane i ini slični sadržaji. Također moram istaknuti kako smo mi u termama Tuhelj iznimno sretni što smo dobili ovako jakog partnera, koji će nam u budućnosti otvoriti mogućnosti o kojima donedavno nismo mogli ni sanjati , rekla je Ivana Kolar

Neko vrijeme nećemo moći tako često davati u humanitarne svrhe kao i do sada

U projekt nogometni centar Tuhelj HNS će uložiti čak 150 milijuna kuna. Planira se da će projekt biti završen za dvije i pol godine, iako Vlatko Marković ističe da će biti gotov već za godinu dana.

Projekt službeno započinje danas, iako se ne zna točno datum kada će prva lopata izaći na teren.

Ne znamo kada će točno početi radovi, ali i ovo sada je svojevrstan rad. Ovaj korak, korak namjere najvažniji je od svih. Kako će sav novac za projekt dati HNS treba napomenuti kako više nećemo moći kao do sada često prisustvovati u kojekakvim humanitarnim akcijama ili pomagati kojekakve projekte jer od sada moramo paziti na svaki dinar. Veliki novac uložili smo u ovaj projekt, no, ne sumnjam da će nam se on vratiti deseterostruko , rekao je za kraj tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Izvor: Index.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook