Prethodni članak
Sljedeći članak

Zeleni otoci u Lepoglavi

Na području Grada Lepoglave uskoro će biti uređena četiri nova zelena otoka na kojima će građani moći odlagati selektirani otpad.


Na području Grada Lepoglave uskoro će biti uređena četiri nova zelena otoka na kojima će građani moći odlagati selektirani otpad.

Naime, Grad Lepoglava je nabavio 16 novih kontejnera – po četiri za odlaganje papira, stakla, pet ambalaže i bio otpada, koji će biti postavljeni na četiri zelena otoka u centru Lepoglave.

Riječ je o investiciji vrijednoj 45.300 kuna, za koju je Grad Lepoglava dio sredstava, odnosno 60 posto od ukupnog iznosa ili 27.210 kuna, osigurao kroz natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- S građanima, koje smo letcima već educirali kako odvajati otpad, dogovoriti ćemo gdje postaviti kontejnere. Sada je stiglo 16 kontejnera, no iduće godine ćemo odvojiti puno više sredstava za postavljanje zelenih otoka na cijelom području Grada Lepoglave. To je naša obaveza, ali i želja jer će pomoći da sačuvamo naš okoliš i prekrasnu prirodu koja nas okružuje – istaknuo je gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić, i dodao da na ovaj način Grad Lepoglava ispunjava zakon o komunalnom uređenju, odnosno njegove odredbe vezane za odlaganje otpada

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook