Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan koji je pijan opet skrivio nesreću pa podnio ostavku želi natrag na svoj stari posao...


Smijenjeni vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić u potrazi je za novim poslom. Kako su za 24sata potvrdili iz Hrvatskih šuma, Dekanić je podnio zahtjev za povratak na posao u tu državnu tvrtku.

Naime, prije nego li je postao župan Dekanić je radio u Hrvatskim šumama, točnije bio je voditelj Uprave šuma Podružnice Vinkovci. Sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika, Dekanić se ima pravo vratiti na radno mjesto na kojem je radio prije nego li je postao župan ili na druge odgovarajuće poslove, a bez da se provede natječaj. 

- Hrvatske šume d.o.o. njegov će zahtjev razmotriti i riješiti u propisanom zakonskom roku, o čemu ćemo na vrijeme obavijestiti javnost - rekli su iz Hrvatskih šuma. Rok za donošenje odluke o Dekanićevom povratku u Hrvatske šume je 45 dana. 

Posebno je zanimljiva situacija što Hrvatske šume sada pripadaju resoru novog ministra poljoprivrede Josipa Dabre. Upravo Dabro bio je Dekanićev protukandidat na lokalnim izborima. 

Podsjetimo, Dekanić je podnio ostavku na mjestu vukovarsko-srijemskog župana nakon što je otkriveno da je imao još jednu prometnu nesreću. Do nesreće je došlo na vinkovačkoj obilaznici, a kako je policija objavila krivac za nesreću bio je upravo Dekanić koji je u krvi imao 0,84 promila alkohola.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook