Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar održao prijam za vodstvo najboljeg Puhačkog orkestra u Hrvatskoj


Župan Željko Kolar je u ponedjeljak, 21. listopada 2024. godine, održao prijam za vodstvo Puhačkog orkestra Mrzlo Polje. Orkestar, koji je osnovan 1937. godine, doživio je svoj vrhunac u posljednjem desetljeću, kad je pod vodstvom dirigenta Jurice Rukljića osvojio prve nagrade na državnim smotrama u A i B kategoriji te i formalno postao najbolji amaterski orkestar u Hrvatskoj. „Mi Zagorci nikada nikome ne priznajemo da su bolji, jer znamo koliko truda i rada ulažemo u ono što volimo i u što vjerujemo. Mrzlo Polje je pravi primjer te predanosti i marljivosti, zbog čega se vaši uspjesi ističu u čitavoj Hrvatskoj i u posebno bogatoj tradiciji puhačkih orkestara našeg kraja. Krapinsko-zagorska županija se ponosi svim vašim postignućima te će vam i dalje biti čvrsta podrška u svim budućim izazovima“, poručio je na prijmu župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te predstavnicima Orkestra čestitao na odličnom radu i izvanrednim uspjesima.

Načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, ujedno i član Puhačkog orkestra Mrzlo Polje, zahvalio je županu Željku Kolaru na kontinuiranoj potpori Županije radu ovog orkestra koji svojim nastupima diljem Hrvatske i u inozemstvu neprestano doprinosi promociji Velikog Trgovišća i čitave Krapinsko-zagorske županije.

Puhački orkestar Mrzlo polje trenutno ima 60-ak članova, a nedavno je dobio i svoj prostor u novouređenom Domu kulture u Velikom Trgovišću. Stalno obnavlja instrumentarij te do kraja godinu planira i nabavu kompleta udaraljki, što će dodatno unaprijediti njegove izvedbene mogućnosti.  „Osobito ističemo najnoviji uspjeh, kad smo na 37. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski osvojili prvu nagradu i zlatnu plaketu s pohvalom. Za odsvirane skladbe dobili smo 98 od mogućih 100 bodova, odnosno najveću ocjenu u povijesti ovih smotri“, istaknula je na prijmu predsjednica Puhačkog orkestra Mrzlo Polje Mihaela Slakoper te najavila da će se Mrzlo Polje sljedeće godine okušati u konkurenciji ponajboljih europskih puhačkih orkestara na međunarodnom natjecanju „Flicorno D’oro“ u talijanskom gradu Riva del Garda.

„Kad sam došao u Mrzlo Polje imali smo 23 člana, što smo do danas povećali gotovo tri puta. Kroz sve ove godine pokazali smo veliku upornost i ogroman trud te se danas možemo mjeriti sa praktički bilo kojim orkestrom u Hrvatskoj“, naglasio je dirigent Jurica Rukljić.

Na prijmu je bio i potpredsjednik Puhačkog orkestra Mrzlo Polje Vilim Štrok.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook