Prethodni članak
Sljedeći članak

Županica na konferenciji projekta Villas u Veneciji

Županica Vlasta Hubicki prisustvovat će 4. i 5. prosinca (ponedjeljak, utorak) na završnoj međunarodnoj znanstveno-struč


Županica Vlasta Hubicki prisustvovat će 4. i 5. prosinca (ponedjeljak, utorak) na završnoj međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji Villas koji će se održati u Italiji u Veneciji. Glavna tema je suvremeno ekonomsko korištenje dvoraca, a cijeli projekt se finacirao iz Interreg III Cadses programa Europske unije.

Naime, održanje našeg kulturnog naslijeđa može se postići stavljanjem povijesnih građevina u novo ekonomsko korištenje i povećanjem vrijednosti kulturnog naslijeđa kroz održivi razvoj, o čemu će se govoriti i na konferenciji u Veneciji. Krapinsko-zagorska županija kao sudionik i partner u projektu prepoznala je segmente očuvanja i prezentacije svoje bogate kulturne baštine kao moguće elemente razvitka prostora u kojem se nalaze.

Županija je, i prije sudjelovanja u projektu Villas, sudjelovala u okviru svojih mogućnosti i obveza, u projektima vezanim uz revitalizaciju dvoraca i ostale kulturne baštine na svojem području, a projekt «Villas» je samo pojačao djelatnosti vezane uz isto.

Sudjelovanja na stručnim skupovima i seminarima projekta Villas, omogućila su upoznavanje sa europskim iskustvima i primjerima revitalizacije dvoraca i kurija te usavršavanje u evidentiranju i sistematizaciji prikupljenih podataka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook