Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija: Ovog tjedna dvije sjednice skupštinskih odbora

Ovog se tjedna održavaju sjednice dvaju skupštinskih odbora – onaj za turizam, zaštitu čovjekovog okoliša, gradite


Ovog se tjedna održavaju sjednice dvaju skupštinskih odbora – onaj za turizam, zaštitu čovjekovog okoliša, graditeljstvo i prostorno planiranje sastat će se u četvrtak, 11. ožujka u 14,00 sati. Na dnevnom je redu između ostaloga konačni prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Prostornog plana Krapinsko-zagorske županije.

Razlog pokretanja izmjena i dopuna je osiguranje nužnih preduvjeta za smještaj elektroničke komunikacijske infrastrukture, a prema Uputi Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Nakon prethodno provedene javne rasprave zahtjevi, primjedbe i usuglašavanja pojedinačno su obrađeni te, ovisno o razložnosti prihvaćanja, ugrađeni u prijedlog izmjena i dopuna.

Primjerice, u prijedlogu izmjena i dopuna jest ona da se ubuduće samostojeći antenski stupovi ne mogu graditi na zelenim javnim površinama unutar naselja ili zone zaštite kulturnih dobara, kao i na udaljenosti manjoj od 100 metara od škola, vrtića i bolnica.

Odbor za društvene djelatnosti održat će sjednicu u petak, 12. ožujka u 13 sati, a na dnevnom je redu nekoliko točaka – prijedlog odluke o rasporedu dodijeljenih sredstava za decentralizirane funkcije zdravstvenim ustanovama u ovoj godini, potom izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata, a raspravljat će se i o prijedlogu odluke o osnivanju Županijskog savjeta mladih.

On bi imao predsjednika/cu , zamjenika/cu i 11 članova, u dobi između 15 i 29 godina, koji imaju prebivalište u Krapinsko-zagorskoj županiji. Cilj je Savjeta uključivanje mladih u javni život županije kroz raspravljanje i predlaganje Skupštini odluka značajnih za unapređivanje položaja mladih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook