Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija u projektu "Vile,dvorci i zamkovi"

Krapinsko-zagorska županija je u suradnji s Fondom za regionalni razvoj Republike Hrvatske, Arhitektonskim fakultetom iz


Krapinsko-zagorska županija je u suradnji s Fondom za regionalni razvoj Republike Hrvatske, Arhitektonskim fakultetom iz Zagreba te Zagrebačkom, Varaždinskom, Požeško-slavonskom i Koprivničko-križevačkom županijom sudionik provedbe međunarodnog projekta pod nazivom “ Vile, dvorci i zamkovi - primjereno korištenje, vrednovanje i kreativno upravljanje “, u okviru programa INTERREG III B CADSES.

Sudionici projekta su usmjerili interes na probleme definiranja suvremene namjene dvoraca i kurija te njihovu prilagodbu suvremenim zahtjevima, pri čemu se dvorci i kurije promatraju kao pokretači gospodarskog razvoja.

Sudjelovanje u provedbi projekta ujedno je i osnova za zajednički nastup, ali i prezentaciju i turističku promociju Županije. Na predstojećoj konferenciji koja će se održati u Veneciji 23. i 24. rujna, županica Vlasta Hubicki će potpisati ugovor o pristupanju tom projektu te prisustvovati prezentaciji Krapinsko-zagorske županije sa do sada prikupljenim i analiziranim primjerima stanja dvoraca i kurija po čijem je broju Hrvatsko jedno o najbogatijih područja u Hrvatskoj.

Izvor: Radio Kaj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook