Prethodni članak
Sljedeći članak

Županijska HVIDRA provela izlučna natjecanja za državno natjecanje na Lošinju


U subotu 14. rujna 2024. godine u prostorijama HVIDRA-e Zabok u Svetom Križu Začretju, a uoči nadolazećih sportskih susreta članova HVIDRA-e sa područja Republike Hrvatske, svoja su izlučna natjecanja u devet sportskih disciplina, uz veliki interes, proveli  članovi Županijske udruge hrvatskih invalida Domovinskog rata s područja Krapinsko-zagorske županije, točnije, iz udruga Krapina, Zabok i Zlatar.  Cilj je ovih izlučnih natjecanja bio da se formira natjecateljska skupina članova Udruge iz KZŽ kako bi na nadolazećim Igrama na razini Republike Hrvatske predstavljali svoju županiju. Nakon izlučnih natjecanja, ove godine u Svetom Križu Začretju, nagodinu će se održati u Krapini, pa onda u Zlataru, dakle ciklično po sjedištima udruga.

Nadolazeće natjecanje na razini Republike Hrvatske a na kojem se očekuje više od 1.200 natjecatelja iz svih hrvatskih županija, održati će se u Malom Lošinju u razdoblju od 18. do 20. listopada ove godine. Radi se o SŠNIDOR-u, Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata pod pokroviteljstvom najviše državne razine te grada Malog Lošinja. Hrvatski branitelji koji su tijekom rata pokazali hrabrost i odlučnost u obrani i oslobađanju Domovine te tako ispisali najslavnije stranice hrvatske povijesti, premda ranjeni ili oboljeli od teških bolesti s trajnim posljedicama, bit će spremni i na ovom natjecanju pokazati viteško srce koje ih je nosilo tijekom rata te spremnost za još jedno druženje, ovog puta sportsko, na kojem će bez obzira na rezultate svi biti pobjednici.

Svrha je ovakvih druženja psihološko i socijalno osnaživanje, podizanje razine kvalitete življenja i zdravlja hrvatskih branitelja, posebno ove skupine, te skrb za promicanje sportskih i rekreativnih vrijednosti uz stalno isticanje vrijednosti i istine o Domovinskom ratu i razmjenu iskustava svih sudionika. 

Zagorci će se, od 16 mogućih, natjecati u sljedećim sportskim disciplinama: pikado, šah, ribolov, kuglanje, viseča kuglana, streljaštvo, stolni tenis, plivanje i boćanje. Oni koji su se plasirali na državno natjecanje očekuju dobre rezultate i medalje, najmanje na razini od prošle godine.

Natjecanje je otvorio Predsjednik Županijske udruge HVIDRA-e Ivan Čvek uz nazočnost Predsjednika područnih Udruga i to Krapine, Gabrijela Kosalca, Zlatara, Franje Androića i Zaboka, Žarka Fruka koji je ujedno bio i domaćin uzorno organiziranog, pripremljenog i provedenog natjecanja. Za sumiranje rezultata i odabir natjecatelja koji će se natjecati u Malom Lošinju bio je zadužen Zamjenik selektora za sport Stjepan Latin.

Natjecatelji su posebnu zahvalu uputili sponzorima i suorganizatorima natjecanja a to su bili Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Pekom Krapina,  Općina Đurmanec i Općina Sveti Križ Začretje.

Druženje svih okupljenih članova HVIDRA-e nakon natjecanja nastavljeno je u Klubu HVIDRA-e Zabok gdje su se prigodno prisjetili svojih ratnih dana, ali i onih kojih, nažalost, više nema tu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook