Golijada u Zlatar Bistrici. Evo kome idu bodovi 

ivančica - pregrada 04.JPG

U 8. kolu 1. zagorske nogometne lige Ivančica je dočekala Pregradu. Bio je to pravi derbi, utakmice između dvije ekipe, koje se bore za sam vrh. Naime, Ivančica je u utakmicu ušla sa petog mjesta sa 11 bodova, dok je Pregrada na trećem imala  13. Dakle pobjeda bi i jednoj i drugoj ekipi značila dodatni iskorak u borbi za vrh. 

Sadržajnih prvih 45 minuta i vodstvo domaćina 3:1

Prvi su zaprijetili domaćini i to nakon kontre u šestoj minuti. Marko Čačić je na centru primio loptu, brzo reagirao i dao u for za Josipa Kipu, koji izlazi s desne strane prema Branimiru Kušaru, ali puca pored gola. Na drugoj strani u 11. minuti u prilici se našao Matija Petrak, koji se na dvadeset metara borio sa Lukom Škvorcem. Uspio se i othrvati i krenuti prema golu, ali ipak pada. Gosti traže prekršaj, ali sudac Mihaljinec samo odmahuje. U 15. minuti opet domaći pokušaj. Sa 20 metara puca David Škvorc, ali lopta odlazi pored gola.

U 20. minuti Dario Špoljar pokreće napad Pregrade, daje odličnu loptu iz sredine dubinsku malo ne lijevu stranu za Karla Belačića, koji izlazi u odličnu priliku, ali L. Škvorc sjajno reagira i blokira udarac. Na drugoj strani u 21. minuti sjajno puca Kipa sa 20 metara s desne malo iskosa, ali Kušar odlično brani. No, u 24. minuti je nemoćan. Čačić se izborio za jednu loptu na 18 metara, ostao gotovo sam, potegnuo dva tri metra i precizno pogodio za vodstvo domaćina 1:0.

U 29. minuti već je 2:0. D. Škvorc je nakon auta primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora. Bio je okrenut leđima golu, okružen trojicom protivničkih igrača, ali se brzim okretom rješava sve trojice, spušta se do korner crte, ostaje na nogama i nakon laganog 'haklanja' i daje povratnu na nekih sedam metara, gdje čeka Kipa i iz prve precizno pogađa za 2:0.

No, u 32. minuti Pregrada smanjuje. Matija Petrak je ovaj puta izbjegao zaleđe, izašao sam na Luku Tokića i pored njega pogodio za 2:1. U 34. minuti već je 3:1. Ovaj puta Kipa se spustio po lijevoj strani, ubacio u sredinu, obrane odbija kratko ali samo do D. Škvorca, koji u padu pogađa za 3:1. Živo se nastavlja i dalje. U 38. minuti za goste sa 30 metara puca Zvonimir Vdović, ali Tokić je siguran. Sadržajno poluvrijeme završava još jednom prilikom za domaćine, u 45. minuti. Opet je u naslovnim ulogama dvojac Kipa – D. Škvorc. Prvi ubacuje s desne strane, a drugi iz prve puca sa deset metara, a Kušar uz malo problema ipak hvata loptu. 

Ivančica potvrdila pobjedu 

Nastavak počinje prilikom domaćina. Matija Bukvašević se probio po lijevoj strani, dao povratnu za Čačića, koji puca u blok, a onda još netko iz gužve pokušava, a obrana odbija u korner. Nakon toga uslijedio je još jedna korner, nakon kojeg netko od gostiju u gužvi igra rukom, i sudac pokazuje na bijelu točku. U 49. minuti siguran realizator za 4:1 je Bukvašević. U 54. minuti sa 20 metara puca za domaćine Fran Gorupec, malo pored gola. Na drugoj strani, u 56. minuti po desnom boku bježi Špoljar, spušta se prema sredini i puca, ali pogađa stativu. 

Domaćini bez obzora na vodstvo i dalje nastavljaju napadački igrati, a u 65. minuti nakon ubacivanja Čačić zabija svoj drugi gol i diže na 5:1. U 79. minuti gužva pred golom gostiju, dva pokušaja glavom u gužvi, drugi od strane Gorana Pelka, no Kušar hvata loptu.

U završnici malo pada tempo. Bilo je pokušaja na obje strane, ali ušlo je i dosta svježih igrača i vidjeli smo još jedan gol. U 87. minuti nakon ubacivanja iz kornera za goste, najbolje se pred golom snašao Hrvoje Habjanec i glavom smanjio na 4:2. Bio je to konačan rezultat ove sadržajne utakmice, nakon koje je Ivančica na ljestvici preskočila Pregradu. 

1. ŽNL, 8. kolo

IVANČICA – PREGRADA 5:2 (3:1)

SUCI: Mihaljinec, Kožar, Petriško GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 1:0 Čačić 24', 2:0 Kipa 29', 2:1 Petrak 32', 3:1 D. Škvorc 34', 4:1 Bukvašević 49' 11m, 5:1 Čačić 65', 5:2 Habjanec 87' 

IVANČICA: Tokić, L. Škvorc, Hajdek, Prtenjača, Kipa (Nuli 72'), D. Škvorc (81' Piljak), Rihtarić, Bukvašević (75' Pelko), Gorupec, Kurešić (89' Crčić), Čačić (70' Bartolec); trener. Ivica Krivak 

PREGRADA: Br. Kušar, Mušica (66' Filipčić), Vešligaj, K. Vdović, N. Kolar, I. Golubić (66' Habjanec), D. Kolar, Z. Vdović (66' Kantoci), Petrak, Belačić (46' Krizmanić), Špoljar (66' Bo. Kušar); trener: Kristijan Mitrečić 

NAjčitanije