Hrvatska motokros sezona završila skandalom

Hrvatski motokros doživio je jedan od najcrnijih dana u svojoj povijesti. Nakon utrke u Rakovom Potoku predsjednik kluba

p_945647bozic3_moto.jpg
Hrvatski motokros doživio je jedan od najcrnijih dana u svojoj povijesti. Nakon utrke u Rakovom Potoku predsjednik kluba Kia Božić i nosilac brojnih odgovornih dužnosti u motokros sportu, Marijan Božić, fizički je napao Nenada Šipeka pri čemu je najbolji hrvatski motokrosist zadobio prijelom malog prsta lijeve ruke.

Kako nismo imali prilike prisustvovati tom teškom incidentu odlučili smo kontaktirati sve ljude koji su na bilo koji način bili uključeni u ovaj teški incident.


Najbolji hrvatski motokrosist Nenad Šipek

Prvo smo se uputili prema Nenadu Šipeku koji nam je rekao sljedeće: «Poslije utrke došao sam se presvući u svoj šator, a prema meni je s psovkama i pogrdnim riječima prišao Marijan Božić. Osim uvreda, bilo je i prijetnji, a optužio me je da sam ja srušio njegovog sina Danijela u drugoj vožnji. Gledao sam ga u čudu, a on me je tada iznenada udario šakom u lice, nakon čega sam pao na sjedalo i slomio mali prst lijeve ruke.Pokušao me je dalje udarati, ali sam ga odgurnuo nakon čega je pao na pod i otišao u svoj šator», govori nam Nenad, no priča se tu nije završila.

-Presvukao sam se i odlučio otići do Božićevog šatora da mi kaže gdje sam ja to njega udario. Danijel nije odgovorio ništa konkretno i okolišao je. U tom trenutku došao je i Marijan Božić te još jednom krenuo prema meni, ali iza mene se nalazilo dvadesetak ljudi koji su spriječili novi incident- otkriva nam Šipek. -Dvadeset godina sam u motokrosu, ali ovako nešto nisam doživio. Nisam mogao spavati cijelu noć. Svim mladim motokrosistima, pa tako i Danijelu Božiću bio sam danonoćno na raspolaganju kako savjetima o vožnji, tako i popravcima na motorima. Ovo stvarno nisam zaslužio. Znam da je Marijan Božić novčano pomogao mnogim motoristima ove godine, mnogi možda ne bi ni startali u sezonu da nije bilo njega, ali to mu ne daje za pravo da se tako ponaša. Ovu mu nije prvi put: napao je Sašu Matušića u Ivanić Gradu, Gorana Goričkog u Jastrebarskom, a i Vladu Šameca na stazi Vučak u Zaboku- razočaran će Šipek.

Nenadove riječi potvrdio nam je i član MCK Kia Božić Tomislav Šamec, ali i Ivan Glavica vozač u klasi turist.

Marijan Božić nudi pak sasvim drugu priču. -Nenad i «njegovi turisti» pokušali su me ubiti. Podnijet ću tužbu. Imam ozljede glave i noge. Šipek je srušio mog sina u drugoj utrci, pretpostavljam radi nagrade od 400 kuna koje dobije onaj koji najbrže starta. Ošamario sam ga nakon utrke, a on je mene udario nogom nakon čega sam se povukao. Poslije toga on je uzeo brojne vozače klase turist koji su došli pred moj šator i pretukli me. Znam koji su bili sve ću ih nabrojati u tužbi- riječi su Marijana Božića.

Na kraju se ispostavilo da Šipek uopće nije imao sudar s Božićem, već je kontakt s njim imao Mirko Lovaković koji je za naš list to i potvrdio. -Nenad nas je već na samom startu ostavio 20 metara. Božić je uletio u zavoj ispred mene i ja nisam imao kud pa sam udario u njega. U toj gužvi bilo nas je petorica- otkriva nam Lovaković.

Na potezu je disciplinska komisija koja odluku o slučaju mora donijeti u roku od 30 dana. Evidentno je da je Božić bespotrebno napao Šipeka koji nije imao kontakt s njegovim sinom, a da je i imao on se nema tako pravo ponašati, jer postoje odgovorna tijela koja sankcioniraju takve postupke.

Dignuvši ruku na Šipeka, Marijan Božić digao je ruku na hrvatski i zagorski motokros, ali u sport u cjelini. Svidjelo se njemu ili ne Nenad Šipek je simbol zagorskog sporta, jedan od najvećih sportaša na ovim prostorima. Iza svega što je Šipek ostvario stoji krvavi rad. U Šipekovoj uspješnoj karijeri nikada nije bilo nikakvih repova, pa je suludo i pomisliti da bi jedan takav sportaš mogao organizirati pokušaj ubojstva.

Zbog ozljede Šipek neće moći dati maksimum u predstojećim važnim utrkama SP (Tomelilla, Jastrebarsko, Orehova Vas), a važan mu je svaki bod kako bi popravio prošlogodišnji rezultat.