Hrvatska preokretom pobijedila Škotsku na Maksimiru!

Autor zagorje.com
PXL_121024_122151341.jpg

Hrvatska nogometna reprezentacija na Maksimiru je s 2:1 svladala Škotsku u utakmici 3. kola najjače skupine Lige nacija.

Škoti su poveli u 33. minuti autogolom Duje Ćaleta-Cara. Ben Doak ušao je s desnog krila prema sredini, ubacio je, a Luka Sučić nije dobro očistio taj centaršut. Lopta se odbila do Ryana Christieja, koji je pucao, a Ćaleta-Car je ugurao loptu u mrežu, u želji da ju izbije.

No, Vatreni su brzo, samo tri minute kasnije izjednačili kad je zabio Matanović! Gvardiol je odličn dugom loptom pronašao Perišića, koji vraća povratni pas u sredinu. Matanović je na mjestu i zabija svoj prvi pogodak za Hrvatsku za ekspresno izjednačenje.

Konačno, u 70. minuti Andrej Kramarić zabija za preokret Hrvatske! Perišić je prošao po desnoj strani i na drugoj stativi pronašao Sosu, koji je sjajno pucao. Njegov udarac obranio je odlično Gordon, no odbio je loptu samo na glavu Kramariću, koji sjajno pogađa za 2:1.

No, prava mala drama odvila se u zadnjim sekundama sučeve nadoknade, kad se činilo da je Škotska izjednačila autogolom Kristijana Jakića. Ipak, srećom, VAR je poništio pogodak zbog zaleđa i ostalo je 2:1 za Hrvatsku.

NAjčitanije