Karlo Franjčec prvak Hrvatske

Nakon Klare Cakol opet imamo prvaka Hrvatske...

karlo franjčec.jpg

U Varaždinu je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje, kao i za juniore i juniorke. U petak se natjecalo u ekipnoj konkurenciji. Naši dečki Karlo Franjčec, Domagoj Kramarić, Ivan Tuđa i Ivan Galac u kategoriji mlađih kadeta nisu se baš proslavili te su kao ekipa na kraju završili na šestom mjestu.

U subotu se započelo sa pojedinačnim natjecanjem, gdje je uz Karla Franjčeca nastupio i Domagoj Kramarić. Domagoj je u skupini zauzeo treće mjesto uz omjer pobjeda 1-2 te se nije uspio probiti u nastavak natjecanja.

Karlo Franjčec je svoju skupinu prošao kao prvi s tri pobjede. Iza toga je pobjedom protiv Ivana Bošnjaka (3-0) iz Velike gorice ušao u četvrtfinale gdje ga je očekivao prvi nositelj turnira Lovro Zovko iz GSTK Zagreb. Iako je ove godine uglavnom gubio od njega, ovaj put je Karlo glatko dobio 3-0 i osigurao medalju.

Polufinale mu je donijelo Filipa Borovnjaka iz GSTK Zagreb od kojeg je u ekipnom dijelu dva dana prije prelagano izgubio. Karlo je dobio prva dva seta i onda je slijedeća dva seta olako prepustio protivniku.

Finale je izborio u petom setu nakon uzbudljive  i izjednačene borbe. Jakelić Jakov iz HASTK Mladost Zagreb bio je drugi finalista i očekivala se velika borba, pa dečki nisu razočarali. Ponovno je kao i u polufinalu Karlo poveo 2-0 u setovima, pa neobjašnjivo prepustio inicijativu protivniku. Peti set je opet otišao na Karlovu stranu te je tako postao pojedinačni prvak Hrvatske u kategoriji mlađih kadeta za 2014. godinu. Time je dokazao da ima duh pobjednika i da je ipak trenutno najtalentiraniji mladi igrač u Hrvatskoj, iako se to često dovodi pod znak pitanja.

Karlo i Domagoj nastupili su i u paru, međutim ispali su u 1/8 finala od Hreleca i Šanteka iz Ljubešćice 1-3.