Odluka na Kantridi!

U prvom kvalifikacijskom susretu za popunu 2. SuperSport NL igrali Zagorec i Krk

zag-krk (5).JPG

U prvom kvalifikacijskom susretu pred rekordnim brojem gledatelja u posljednjih nekoliko sezona ( slobodna procjena oko 500-tinjak, op.a. ) za popunu Druge SuperSport nogometne lige krapinski Zagorec i Krk igrali su bez pobjednika, 0:0.

Krk je došao u najjačem sastavu dok je trener domaćih Zubić, uz već duže odsutne Harrisona i Krznarića, ostao i bez Stiperskog zbog ozljede koja ga je, najvjerojatnije, udaljila i od utakmice u Rijeci.

Od samog početka susreta vidjelo se da su igrači Krka sa gustom  i čvrstom obranom odlučili da izvuku barem remi te iz rijetkih kontranapada pokušati  iznenaditi domaću obranu. Tijekom prvih 45 minuta dominirao je Zagorec stvarajući prilike koje na žalost nisu realizirane. Tako je već u šestoj minuti nakon ubačaja Dunića glavom pucao Smrekar ali za malo pored gola.  Sedam minuta kasnije Adžić oštro puca sa 17 metara ali za malo iznad gola da bi gosti minutu kasnije stvorili svoju prvu (polu)priliku preko Smojvira koji je sa osam metara sam neometan pucao visoko preko gola.

Od tada pa do kraja poluvremena vidjeli smo još prilike Kanceljaka – 24. minuta slobodni udarac sa 18 metara koji Vargić brani; 27. minuta udarac Dunića sa 17 metara za malo pored gola; 29. minuta u velikoj je prilici Christian ali, neshvatljivo, puca ravno u Vargića pa ga pomalo promeće u junaka susreta; 34. minuta nakon dodavanja Orlovića Kanceljak puca iskosa sa dvanaestak metara ali pored gola…..

Ipak jedna je minuta ostavila dosta upitnika – 27. ! Kanceljak je odlično ušao u šesnaesterac gostiju i kada se spremao pucati sa leđa ga je srušio Bokulić ali sudac Titlić ostaje nijem ?!

Tako se na poluvrijeme otišlo nedirnutih mreža.

Gusto posložena središnjica momčadi Krka dobro je zatvarala prilaze vratima te je tako nastavila i u drugom dijelu gdje izrazitijih prilika nije bilo pred vratim Vargića a još kada je zbog ozljede teren morao napustiti u 51. minuti  najbolji igrač i asistent Zagorca Smrekar uvukla se bojazan da pogotka nećemo vidjeti.  No, u 65. minuti Krk propustio „zicer“ utakmice. Zec je ubacio sa desna  a na pet do sedam metara neometan skače i glavom puca Smojvir i dok su svi očekivali siguran gol Bruči brani nemoguće i ostavlja Zagorec u igri.

 U sudačkoj nadoknadi ukazala se odlična prilika Zagorca preko Barišića  koju na žalost navijača nije realizirao.

Tako će se o popuni Druge NL  odlučiti u subotu, 17. lipnja sa početkom u 17,30 sati na Kantridi gdje Krk igra svoje službene utakmice.

Zagorec – Krk 0:0 (0:0)

KRAPINA: ŠRC Podgora. Gledatelja: 500. Sudac: Jakov Titlić ( Potravlje ) 7. Pomoćnici: Vice Vidović ( Solin ), Kristijan Kuduz ( Vrlika ). Četvrti sudac: Toni Dadić ( Zagreb ). Delegat: Antonio Pavlečić ( Zagreb ).

ZAGOREC: Bruči 7  - Landripet 6,5; Barišić 6,5; Čondrić 7; Orlović 7 -  Sanogo 6,5; Dunić 7; Adžić 6,5 ( 71. Topolovec - ) – Christian 6 ( 87. Brčić m- ), Smrekar 6,5 ( 51. Bračević 6 ) Kanceljak 6,5.. Trener: Ivan Zubić 7.

KRK: Vargić 7,5 – Rudan 7; Turkalj 7; Bokulić 7; D. Jurešić 6,5 ( 78. Dvorinčić - ) – Klenovšek 6,5 ( 71. Traub - ); Lucić 6; Zec 6,5  ( 89. Berisha - )– Jelić 6; Smojvir 6. Trener: Igor Tkalčević 7.

Žuti kartoni: Zagorec: Bračević 72'.

                           Krk: Lucić 22'; Turkalj 48'; Bokulić 74'; Berisha 90+3'.

Crveni kartoni: Nema

Igrač utakmice: Ivan Vargić  ( Krk )

Izjave trenera

Ivan Zubić, trener Zagorca:“ Prije svega bih se želio zahvaliti navijačima koji su u zaista velikom broju došli na utakmicu i bodrili nas svih 90 minuta. Što se same utakmice tiče – mi danas nismo mogli bolje od ovoga što smo prikazali što ne znači da je ovo bilo dobro. Krk je došao po rezultat i oni su uspjeli u svojoj misiji. Mi nismo jer nismo, unatoč prilikama, uspjeli postići pogodak. Da li je nama utakmicu otežao Kup u srijedu – sigurno da je - i mentalno i fizički. Nismo uspjeli postići taj jedan pogodak i zato nas na Kantridi očekuje teška, zaista teška borba“.

Igor Tkalčević, trener Krka: “Puno prilika i nisam zadovoljan sa realizacijom kao najvjerojatnije i domaći trener. Imamo još prostora za napredak i u ovih pet dana bi to trebali popraviti. Zadovoljan sam sa rezultatom“.

 

 

 

 

 

NAjčitanije