Olimpovci odlični u Sisku

Autor tz

U Sisku održano Regionalno Hrvatske Regije 4

1688378540305.jpg

Na bazenu ŠRC Sisak održalo se Regionalno prvenstvo Hrvatske Regije 4. Natjecanje je bilo organizirano za sve kategorije plivačica i plivača te je podijeljeno, u četiri dijela, a u Sisku ukupno okupilo 350 plivača i plivačica iz klubova koji čine Regiju 4.

Ovo natjecanje ujedno je i zadnja provjera pred Prvenstvo Hrvatske i nekima je bila posljednja prilika da "uhvate vlak" za državno prvenstvo.

Pod vodstvom trenera Ivice Androića i Nikole Ivekovića krenulo je i 26 plivača Olimpa. Ekipu Olimpa predvodio je Vili Sivec koji je na pauzi od studija u Americi, a trenutno se sprema za Europsko prvenstvo početkom kolovoza. Uz Vilija tu su bili još i Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Niki Horvat, Enio Horvat, Ivan Fučkar, Patrik Dinjar, Borna Semenić, Fran Iveković, Luka Iveković, Dominik Šamec, Fran Meglić, Noa Fiket, Emma Horvat, Vanja Bartol, Hana Blažević, Helena Dinjar, Petra Pečnik, Lea Majdak, Vita Galac, Sara Pospiš, Lara Grah, Petra Ljubej, Klara Muranić i Eva Kovačićek.

Olimpovci su kući donijeli ukupno 77 medalja, od čega je 31 bila zlatnog, 20 srebrnog i 26 brončanog sjaja.

Najviše uspjeha imala je Emma Horvat koja je sama osvojila čak 14 medalja. Sjajna Emma osvojila je jedanaest zlatnim i tri srebrne medalje. Sa šest zlatnih medalja istaknuo se Vili Sivec. Isti je uspjeh polučila i Vita Galac, s time da je uz šest zlata osvojila i jednu broncu.

Petar Pavalić osvojio je dva zlata i dvije bronce, Patrik Erceg jedno srebro i broncu, Leon Novak dva srebra i broncu, Niki Horvat i Ivan Fučkar osvojili su po tri bronce, Fran Iveković kompletirao je kolekciju s po jednim zlatom, srebrom i broncom, a Luka Iveković osvojio je dva srebra.

Vanja Bartol osvojila je dva srebra i šest brončanih medalja, dva je srebra i četri bronce osvojila Hana Blažević, Eva Kovačiček stigla je do dva zlata i bronce, Noa Fiket do po jednog zlata i bronce, Lara Grah osvojila je jedno srebro i jednu broncu, dok su po jedno srebro osovjili Patrik Dinjar, Helena Dinjar i Petra Ljubej.

Olimpovci su bili uspješni i u štafetama. Tak su osvojili zlata na 4x100 mješovito (kombinirana štafeta) (H. Dinjar, N. Horvat, I. Fučkar, H. Blažević) i 4x100 slobodno (mladići), (L. Iveković, N. Fiket, D.  Šamec, F.Iveković). Srebrne štafete bile su 4x100 slobodno (djevojke) (L. Grah, S. Pospiš, K.Muranić, V. Galac), 4x100 mještovito (mladići) (F.Iveković, L. Iveković, N. Fiket, D. Šamec) i 4x100 mješovito (djevojke) (V. Galac, L. Grah, P. Ljubej, S. Pospiš)

Svi plivači i sve plivačice  Olimpa popravili su svoja najbolja vremena. Neki sad kreću na zasluženi kratki odmor, dok većinu čeka još tri tjedna treninga uoči Prvenstva Hrvatske, dok će Vili Sivec prije povratka u Ameriku nastupili na Europskom prvenstvu u plivanju.

NAjčitanije