Oslabljeni Zabok lak plijen za Splićane

Autor Kosarka.org

U 21. kolu A-1 lige košarkaša Split je na Gripama pobijedio Zabok (82:62), oslabljenog neigranjem Filipa Krušlina i Ivana Perinčića. Kod Splita nisu igrali Mimica i Dijan, ali lepršavi Žuti snašli su se večeras dobro i bez njih.

kosarka.jpg

Split je bolje otvorio susret i sredinom prve četvrtine poveo 12:6. Žuti su protiv Zaboka, oslabljenog neigranjem Filipa Krušlina (problemi s koljenom) i Ivana Perinčića, rutinski održavao prednost tijekom cijele dionice. Ona je na isteku 10. minute mogla biti i veća od 19:14 da domaći, kod kojih su najbolje odigrali Luka Babić i Josip Sobin, nisu promašili sedam od 10 slobodnih bacanja.


Prvu tricu Zabok je nakon osam promašaja pogodio u 13. minuti (Pešut) za 27:21, da bi se domaći tek u završnici prvpg poluvremena uspjeli malo odlijepit, i to kada se Zabok približio na 30:27i. Tridesetak sekundi prije odlaska na odmor zakucao je Esben Reinholt svojim jedinim večerašnjim ubačajem za prvo dvoznamenkasto vodstvo (38:27).

Atraktivnom asistencijom Vujčića koji je iza leđa dodao Babiću Split je na isteku 24. minute poveo 52:34, a dotad su velik dio posla napravili Vujčić, Grgurević i Subotić koji su u dva navrata iznudili koš/faul. Iako su Janković, Lež i Črnjević zakratko bili smanjili zaostatak na 12 poena, tricom Marinellija Split pred posljednjih deset minuta ima sigurnih 63:46.

Trice Bašića (dvije) i Tomasa (jedna) Zabok je pokušavao izboriti neizvjesniju završnicu, ali Splićani to nisu dopuštali. Iako je Bavčević u posljednjih deset minuta rotirao mladu petorku, mnogo prije posljednjeg zvuka sirene bile su otklonjene sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Predvođen raspoloženim dvojcem Babić (14p,10sk, 6as)-Sobin (16p, 5sk, 4as) Split je upisao okruglih 82:62.

Kod domaćih je još Marinelli imao 13 poena (3sk), a Vujčić 11 poena (4sk, 4as). Za goste je Saša Janković upisao 14 poena kao jedini dvoznamenkasti igrač.

Izvor: Košarka.org

Kod Splita nisu igrali Mimica i Dijan, ali lepršavi Žuti snašli su se večeras dobro i bez njih.