Remi bez golova u derbiju

10. kolo IV. NL-središte Zagreb – skupina A, Polet SK – MLADOST ZABOK 0:0

POLET SK - MLADOST ZABOK.JPG

U derbi utakmici 10. kola IV. NL-središte Zagreb – skupina A u Svetoj Klari domaći Polet i Mladost Zabok odigrali su utakmicu bez golova i podijelili po bod. Šansi je bilo s obje strane, nedostajali su samo golovi. 

Već u 3. minuti domaći su zaprijetili preko opasnog Hercigonje, no Mihovilić je spreman na taj izazov. Minutu kasnije isti igrač s dvadesetak metara udaljenosti pogađa gredu. Mladost prvi puta prijeti preko Kotarskog u 5. minuti, no siguran je domaći vratar Prša. Domaći su bili opasniji u uvodu, pa je tako Pavičić u 9. minuti iz daljine zamalo neprecizan, a u 12. ponovno je na sceni Hercigonja i ponovno Mihovilić iz njihovog dvoboja izlazi kao pobjednik. Igra se nakon toga malo umrtvila, a završnica prvog dijela pripala je gostima. U 36. minuti Smrekar je zamalo neprecizan, a u 43. minuti iz dobre prilike slabo puca Kotarski. Smrekar je ponovno na sceni u 44. minuti kada dobro puca, ali Prša još bolje brani. 

U 48. minuti opasno za domaće prijeti Kolar, ali Mihovilić je ponovno odlično obranio. I onda je stigla 54. minuta možda i ključna za utakmice. Nakon što mu nije dosuđen prekršaj nervozni i neodgovorni Drčić opsovao je suca koju mu je dodijelio izravni crveni karton. Možemo shvatiti frustraciju nedosuđenim prekršajem i kriterijem koji je bio na strani domaćina, ali ovakvo ponašanje je nedopustivo, a još je gora činjenica da je Drčić svoju momčad ostavio na cjedilu. Mladost je nakon toga stala u čvrsti u blok, domaći su imali posjed, ali sve je to bilo jalovo. Mogli su Zabočani čak i do punog plijena u samoj završnici, no domaći su nekako uspjeli očistiti opasan nalet Smrekara. 

POLET SK – MLADOST ZABOK 0:0

ZAGREB: igralište Poleta u Svetoj Klari, GLEDATELJA: 100, SUCI: Abaz, Mufa i Kumpar.

POLET SK: Prša, Križić, Vojnović, Pavičić, Nekić, Badanjak, Lasić, Kolar, Hercigonja (65' Pavlović), Gavranović, Idžan. TRENER: Mario Gotovac

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Vedriš (90'+5 Tisanić), Maričević, Šoštar, Kotarski, Usmiani, Smrekar (90'+5 Golubić), Drčić, Petek (86' Ocvirek), Ivanković (65' Hrastinski), Lešković. TRENER: Drago Bartolić

CRVENI KARTON: Drčić 54' (psovanje suca)

NAjčitanije