Sara Rivetti do trećeg mjesta!

Održan međunarodni stolnoteniski turnir 7. Opatija open

TRI NAJBOLJE_Rivetti, Ivčić, Grobotek.jpg

U opatijskoj sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ održan je Međunarodni stolnoteniski turnir 7. Opatija Open, organizator STK Opatija ’08.,  na kojem se natjecalo više od 400 stolnotenisača i stolnotenisačica u šest uzrasnih kategorija.

Osim igrača iz cijele Hrvatske, među kojima su bili i klubovi naše Županije, nastupili su i stolnotenisači iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Italije, Belgije, Njemačke, Irana te po prvi puta i igrači iz Maldiva. Ovo natjecanje dio je dio je sedmodnevnih događanja  putem kampa koji je okupio četrdesetak igrača i igračica među kojima su i članovi kadetske i juniorske reprezentacije Belgije, selekcije Stolnoteniskog saveza Vojvodine i Istarske županije.

Na izuzetno jakom turniru najbolji rezultat postigla  je Sara Rivetti – STK Zagorec Krapina, trener Branko Krkalo, kategorija najmlađa kadetkinja, koja je lakoćom prošla skupinu sa uvjerljivim pobjedama od 3:0 te i kroz kvalifikacijski ciklus dobro napredovala da bi „zapela“ u polufinalu izgubivši od Tamare Grobotek ( Donji Miholjac ) rezultatom 1:3 te je time u svoju  riznicu trofeja spremila brončanu medalju osvojivši treće mjesto.

Njeni suigrači iz kluba – Stella Presečki i Lovro Posilović – nastupili su u starijoj kategoriji te nakon što su kao drugoplasirani prošli u kvalifikacijska ciklus zaustavljeni su u osmini finala.

Od ostalih najbliže medalji bila je Saša Lendrec iz STK Donja Stubica koja je zaustavljena u četvrtzavršnici.