Stubaki spremni za 5000 gostiju Snow Queen Trophy

Autor

Općina Stubičke Toplice treću godinu zaredom spremno dočekuje Svjetski kup u skijanju za žene Snježna kraljica, koji se

p_283543stubaci (674 x 675).jpg
Općina Stubičke Toplice treću godinu zaredom spremno dočekuje Svjetski kup u skijanju za žene Snježna kraljica, koji se jednim dijelom održava i na području te općine, koja je stoga dio organizacijskih obveza preuzela na sebe.


- Ove godine nema euforije koja je vladala ranijih godina, vjerojatno zato što ne skija Janica, no mi smo se ponovno potpuno sami, bez pomoći Županije, pripremili za prihvat 5000 posjetitelja, koliko je otprilike prošle godine posjetilo našu općinu.

I ove godine u Stubakima, koji predstavljaju tzv. zonu C, očekujemo najveći priljev gostiju iz Varaždinske i Međimurske županije te iz Slovenije i Austrije, s obzirom na to da im je to najbliži put do Sljemena - rekao je načelnik Općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar te dodao da su hotel “Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama i Tomislavov dom na Sljemenu već popunjeni gostima.

Ljubitelji skijanja na sutrašnji dan utrke na Sljeme će iz Stubaka moći jedino autobusima, s obzirom na to da će “sljemenska cesta” za sva ostala vozila biti zatvorena od 7 do 2 sata u petak.

Autobusi će bez zaustavljanja voziti od središta Stubaka ispred starog hotela Sljeme do apartmanske kuće Snježna kraljica, bivšeg Doma izviđača, od 9 do 14 sati po potrebi, odnosno čim se autobus napuni. Zadnji autobus sa Sljemena ići će u Stubake u 22.30 sati.

Kao gledalište i ove je godine predviđeno Krumpirište, do kojeg će svi oni koji su našu žensku skijašku ekipe ove godine odlučili podržati uživo nakon izlaska iz autobusa morati pješačiti još otprilike pola sata.

U regulaciji prometa u Stubakima pomagat će djelatnici PP Donja Stubica, specijalna policija iz Zlatara te zaštitarske službe, a za svaki slučaj osigurana su dežurstva Hitne pomoći, vatrogasaca i vučnih službi.

U dogovoru s Općinom svi ugostiteljski objekti na dan utrke radit će u produljeno, do 2 sata, dok će dućani raditi do 20 sati. I ove godine Općina se pobrinula za dovoljno parkirališnih mjesta, među ostalim i za 50 autobusnih koja se neće naplaćivati.

Start prve vožnje slalomske utrke skijašica za Svjetski kup sutra je u 15.45, a druga vožnja počinje u 18.30 sati.

U Generalturistu je prodano oko 5 000 ulaznica za ženski slalom Snow Queen Trophy

Ulaznice za ovaj ski event podijeljene su u tri zone, A crvenu, B plavu i C zelenu, a prodaja ulaznica vrši se na svim prodajnim mjestima Generalturista kao i na internet stranicama www.generalturist.com, po cijeni od 100 kn.

Karte se još mogu nabaviti u centru Stubaka

Karte za skijaški kup u se još mogu nabaviti, i to po cijeni od 100 kuna za odrasle te 40 kuna za djecu od 7 do 15 godina, u kafićima u centru Stubaka, u hotelu Matija Gubec te u Turističkoj zajednici koja će u četvrtak raditi do 22 sata.

Informacija ne broj 049/ 282-727

Zelena zona / C: Stubičke Toplice-Apartmanska kuća Snježna kraljica-St. Toplice

Dječje ulaznice (crvena-A, plava-B i zelena zona-C), 40 kn
.

Za djecu rođenu između 1.1.1992. i 31.12.1999. godine uz obaveznu pratnju barem jedne odrasle osobe sa kupljenom kartom (djeca samostalno ne mogu ući). Djeca rođena 2000. godine ili mlađa u pratnji odrasle osobe ne plaćaju ulaznicu.

Polasci 4.1.2007. svaki puni sat od 10 do 14 sati / zadnji povratak u 22:30 sati

Cijena uključuje: PDV, prijevoz do Sljemena i natrag, besplatnu konzumaciju hrane i pića, koncert te prigodni program na Krumpirištu.

V.I.P. paketi / akreditacije:

Silver Club - 1.200 kn; Gold Club - 1.500 kn i Platinum Club - 7.500 kn
Detaljne informacije o V.I.P. ulaznicama pogledajte na službenim stranicama natjecanja www.snowqueentrophy.com.

Hrana i piće

Svi gledatelji s ulaznicama imaju na Sljemenu u prostoru održavanja natjecanja uključenu cjelodnevnu besplatnu konzumaciju hrane i pića (grah sa kobasom, sir s vrhnjem, sendviči, voda, gazirana i negazirana bezalkoholna pića i sokovi, topli napitci, bezalkoholno pivo, čokoladice, grickalice), do isteka zaliha.

Snow Queen Trophy 2006.

Foto galerija 1
Foto galerija 2