Torino: Karla se ne boji Europe

Mlada zabočka tenisačica Karla Popović nastupila je na Nike Masters turniru na kojem su nastupali pobjednici nacionalnih

p_819436karla_popovic (443 x 332).jpg
Mlada zabočka tenisačica Karla Popović nastupila je na Nike Masters turniru na kojem su nastupali pobjednici nacionalnih Nike turnira iz 21 zemlje svijeta. Karla je u prvom kolu turnira do 12 godina bila slobodna, da bi je u drugom kolu ždrijeb spojio s prvom nositeljicom Čehinjom Petrom Uberalovom, s kojom je već igrala u susretu reprezentacija.

Bez obzira na poraz 6:2, 6:2, Karla je bila zadovoljna svojom igrom, a to će potvrditi i daljni mečevi. Porazom od Uberalova, Karla je ušla u utješni turnir gdje je ponovno bila slobodna u prvom kolu. U četvrtfinalu ju je čekala Švicarka Karin Kennel koja je bila 8. nositeljica glavnog turnira. Sa 6:3, 6:2 sigurnom pobjedom Karla je otišla u polufinale gdje je igrala protiv Kay Leigh Nicholas iz Južnoafričke Republike i pobijedila 2:6, 7:5. 10:5. U osvajanju utješnog turnira, Karlu je zaustavila Šveđanka Rebecca Peterson sa 6:2, 6:2.

Bilo je to odličnih tjedan dana u Torinu za Karlu Popović. Na terenima Olimpijskog centra pokazala je da se može nositi s europskim igračicama, a i sama je bila zadovoljna svojim igrama. Za dva tjedna očekuje je pozivni turnir izbornice Željane Čagalj na kojem nastupa 16 djevojaka ´94. i ´95. godište, a koji se igra u Zagrebu.