Tustić i Sekulić-Štefanec u finalu Prvenstva Europe

Iako su nas borci Stubica boksa već navikli na dobre rezultate, vijesti koje su ovog vikenda stigle iz Francuske ipak su

p_627986sekulic_stefanec_znika_tustic.jpg
Iako su nas borci Stubica boksa već navikli na dobre rezultate, vijesti koje su ovog vikenda stigle iz Francuske ipak su nas ugodno iznenadile. Miroslav Tustić i Danijel Sekulić-Štefanec nastupili su u hrvatskoj savate reprezentaciji u kvalifikacijama za završnicu Prvenstva Europe i obojica su izborila plasman u finale.


Uz njih dvojicu u finale se plasirao još jedan hrvatski reprezentativac, Predrag Šimunec.

Iako su prvi put nastupili u ovim kvalifikacijama i Tustić i Sekulić-Štefanec odradili su mečeve kao vrlo iskusni borci. Same kvalifikacije su bile užasno teške i naporne. Plasman u finale Prvenstva Europe nosilo je samo prvo mjesto u skupini, jer u finalu ima mjesta samo za najbolje.

Miroslav Tustić imao je vrlo težak posao. U dva dana trebalo je odraditi čak 4 borbe. U tri je borbe pobijedio. Reprezentativce Armenije i Turske pobijedio je na bodove, s tim da je sudac turskom predstavniku dva puta brojao. Meč protiv slovenskog reprezentativca Tustić je dobio prekidom. Jedini poraz pretrpio je protiv talijanskog reprezentativca i to na bodove. Na kraju je u toj skupini Miroslav Tustić bio najboji i izborio je mogućnost da se bori za naslov Prvaka Europe.

Niti Danijel Sekulić-Štefanec nije imao nimalo lak zadatak. On je u dva dana imao tri meča. Borbe protiv Rusa i Turčina je dobio, dok je od Belgijanca poražen. I Danijel Sekulić-Štefanec je isto kao i Tustić na kraju bio najbolji u svojoj skupini i on će se također naći u finalnom meču za naslov europskog prvaka.

Tustića u finalu očekuje talijanski borac, dok će Sekulić-Štefanec odmjeriti snage protiv Belgijanca Juliena Lapowa, mlađeg brata mnogo poznatijeg višestrukog prvaka Europe i svijeta Sederica Lapowa. Finale će se održati krajem godine, dok mjesto održavanja finalnih mečeva još nije određeno, kao ni točan datum.

Trener Miroslava Tustića i Danijela Sekulića-Štefanca, Srećko Znika bio je vrlo zadovoljan njihovim mečevima, ali je isto tako bio i ugodno iznenađen odličnim rezultatima, jer kako sam Znika kaže prije ovih kvalifikacija nije se nadao ulasku svojih boraca u finale, već je samo od njih očekivao da odrade dobre mečeve.

Kroz nekoliko tjedana započet će s pripremama, a sam tempo priprema uvelike će ovisiti o terminu u kojem će se finalni mečevi održati. Zaželimo im puno sportske sreće.