U Petrinji održana utrka Prvenstva Hrvatske u motokrosu

Prva pobjeda Kristijana Goričkog u klasi B-250

petrinja (2).jpeg

Jaka kiša uvjetovala je da se na utrci PH u motokrosu u Petrinji vozi samo jedna utrka. Nažalost na treningu se ozlijedio Luka Kunić (MK MX Šipek), najbolji vozač klase MX2, koji je ipak stisnuo zube i u utrci došao do šestog mjesta. Priliku je iskoristio Matija Šterpin (MKK Calderiva) koji je pobijedio ispred Šimuna Ivandića (MK MX Ribnik), dok je treći bio Kristijan Jakopec (MCK Štefanac). U najjačoj MX open klasi Matija Kelava (MK Kelava 97) nije imao konkurenciju i slavio je s krugom prednosti ispred Andree Paulića (MKK Calderiva) i Petra Kundida (MCK Cetina). Članovi MK MX Šipek kluba u ovoj klasi, Renato Sokolović i Stefan Radovanov, završili su utrku na četvrtom, odnosno na petom mjestu. 


U klasi MX 85 pobjedu je odnio Norick Paliaga (MKK Calderiva), drugi je bio Jure Kos (MK MX ŠIpek) koji je kasnio nešto više od osam sekundi, a treći Bruno Berić (MK MX Šipek) osvojio je treće mjesto sa zaostatkom nešto većim od deset sekundi. 


Roko Ivandić (MK MX Ribnik) bio je najbolji u klasi MX 65 ispred Stefana Lenčea (MK Pakrac-Lipik) i Davida Doršića (MK Krašić), dok je Franko Sinković (MK MX Šipek) bio četvrti. 


Među najmlađim vozačima, klasa MX 50, slavio je Rok Cebović (MK MX Šipek), Luka Vorel (MCK 97) bio je drugi, a Jakov Kuzmec (MK MX Šipek) treći. 


A Petrinja će posebno ostati u sjećanju Kristijanu Goričkom (MK MX Šipek) koji je došao do svoje prve pobjede u klasi B-250, po običaju klasi s najviše vozača. Drugi je bio Sebastian Horvat (MCK Mala Gorica), treći sve bolji Filip Kovačić (MK MX Šipek), a četvrti Miroslav Josip Peštaj (MK MX Šipek). U B-open klasi slavio je Vedran Šrajber (MCK Kutina), drugi je bio Mateo Mikelić (MKK Calderiva), a treći Danijel Despić (MK MX Šipek). 


MK MX Šipek uvjerljivo je odnio ekipnu pobjedu u juniorskim klasama sa 60 bodova, kao i u seniorskima klasama gdje je osvojeno 49 bodova, dva više od MXK Calderiva.



NAjčitanije