Županijska Mladež HDZ-a najbolja u Hrvatskoj

Piše: Zoran Gregurović
U organizaciji Mladeži HDZ-a na terenima sportskog centra Sava u Sesvetama u sklopu nacionalnog

mladezhdz200.jpg

U organizaciji Mladeži HDZ-a na terenima sportskog centra Sava u Sesvetama u sklopu nacionalnog druženja Mladeži HDZ-a održan je malonogometni turnir županijskih organizacija mladeži.

Na vrlo jakom malonogometnom turniru na kojem igralo 18 županijskih momčadi, senzacionalni pobjednik bila je ekipa Mladeži HDZ-a Krapinsko – zagorske županije.

Iako prosjekom daleko najmlađa ekipa ( većina igrača ima 17 ili 18 godina ) vrhunskom igrom uspjeli su osvojiti malonogometni turnir bez poraza.

Naši dečki su primjerice u četvrtfinalu pobijedili favoriziranu momčad Grada Zagreba, dok su u polufinalu pobijedili u prosjeku 10 godina stariju ekipu Zadarske županije za koju su također igrali mahom iskusni igrači malog nogometa. Finale je ipak bila poslastica za sve prisutne gledatelje.

Cijelim sportskim centrom zujala je vijest o hladnokrvnim klincima iz Zagorja, koji mahom izbacuju i pobjeđuju sve favorizirane ekipe prepune iskusnih igrača iz cijele Hrvatske. Protiv malih Zagoraca u finalu je igrala ekipa Šibensko – kninske županije, koja je na temelju prezentirane igre, ali i iskustva predstavljena kao favorit prema dečkima iz Zagorja.

No, iskustvo i nogometno umijeće prijatelja sa juga nije moglo pobijediti ni u finalu hrabro srce malih Zagoraca.

U finalu koje je sadržalo sve elemente najnapetijeg trilera naši su dečki pokazali svo svoje umijeće i borbenost. Iako su urnebesno krenuli u utakmicu i poveli sa 2 : 0 također izvrsni nogometaši iz Šibenika izjednačili su i poveli sa 3 : 2. I tada se dogodio nevjerojatan trenutak.

Iako su svi mislili da će mladi dečki iz zagorske Mladeži pokleknuti oni su nastavili igrati jednako dalje te su izjednačili vrhunskim golom iz slobodnog udarca kojeg je izveo kapetan ekipe Matija Novački.

Pobjeda je pak došla kroz izvođenje « penala «, u kojima su se iskazali svi, ali posebno nevjerojatni golman Marko Kavač i kapetan Matija Novački.

Eekipu Mladeži HDZ-a KZŽ za koju su igrali: Marko Kavač, Krunoslav Maligec, Marko Zaplatić, Tomislav Katalenić,braća Nikola i Matija Novačk i Alen i Ivan Medved, dok su voditelji bili županijski predsjednik mladeži Zoran Gregurović i član predsjedništva Žarko Tušek.

Pojedinačne zasluge članova ekipe ne želimo isticati, oni su kao dugogodišnji prijatelji igrali do kraja pod geslom « svi za jednog jedan za sve « , ali moramo napomenuti da je kapetan ekipe Matija novački proglašen igračem turnira, dok je golmanMarko Kavač zasluženo okarakteriziran kao vrhunski talent na svojoj poziciji.

Priča ne bi imala korektan završetak kada ne bismo spomenuli izvrsne navijače iz Zagorja, koji su sloganima na « zagorskom « nadjačali i brojnije navijače iz drugih županija, kao i predsjednika ŽO HDZ-a Milivoja Škvorca i tajnika ŽO HDZ-a Franju Novačkog koji su dojurili u Zagreb da bi prisustvovali završnici turnira i dali posebnu piodršku svojoj mladeži u finalu.

Moramo naglasiti da su mladi zagorci obranili i čast kontinentalnog dijela Hrvatske jer su u polufinalu uz njih igrale tri dalmatinske županije, Šibensko-kninska, Zadarska i Splitsko-dalmatinska.

Uz bogat švedski stol, fešta se nastavila u hotelu « International «, ali i u Pregradi gdje je na feštu pregradske organizacije Mladeži HDZ-a došla kao gost i pobjednička ekipa županijske mladeži.