AKTUALNI SAT Župan Kolar: 'Bandićevih kadrova u Županiji nema niti će ih biti '

Autor mb

Vijećnik Romeo Vincelj pitao je župana što će biti s još uvijek prisutnim Bandićevim kadrom u županijskim ustanovama i ostalima tijelima županijske vlasti?

županijska skupština (7).JPG

U Krapini se danas održava sjednica Županijske skupštine. Uoči same sjednice na kojoj su se našli financijski izvještaj i rad ustanova, održan je aktualni sat.

Prvi aktualac u novom sazivu Skupštine otvorio je vijećnik Romeo Vincelj. Pitanje je bilo upućeno županu Željku Kolaru. – Što će biti s još uvijek prisutnim Bandićevim kadrom u županijskim ustanovama i ostalima tijelima županijske vlasti? Svaki dan gledamo u Zagrebu što se dešava s njihovim kadrovima. Vidimo i na koji način to rješava Tomašević. Kakva će biti njihov sudbina s obzirom da su nametnuti još u prošlom sazivu od strane pokojnog zagrebačkog gradonačelnika i ljudi koji su bili tada u skupštini i njihovog vođe Anđelka Topolovca – pitao je Vincelj.

-Bandićevih kadrova u KZŽ nema, nije ih bilo, niti će ih biti. Sve ravnateljice i ravnatelji koji su izabrani, izabrani su legalnom procedurom, dobili su povjerenje upravnih vijeća i nadzornih odbora i tako će biti dalje. Pročelnici koji rade u upravnim odjelima rade svi već duže vrijeme i nitko nije član stranke 365 Milan Bandić – rekao je Kolar. Komentirao je da u prošlom sazivu Županijske skupštine nije bilo nikakvih žetončića, da nije bilo prelazaka iz kluba u klub, iz stranke u stranku jest, ali da to nije utjecalo na rad Županijske skupštine.

Vincelj je rekao da je djelomično zadovoljan odgovorom i da je takav odgovor očekivao. Spomenuo je da je jedna od perjanice Bandićeve stranke ravnatelj ŽUC-a i da ga slučaj neodoljivo podsjeća na Srebrnjak i da ga ne bi čudilo da USKOK povede istragu i s ove strane Medvednice.

Župan je obranio ravnatelja ŽUC-a rekavši da Stjepan Sirovec ima njegovu punu podršku, da čovjek radi sjajan posao, da ima odličnu suradnju s gradonačelnicama i načelnicama i da je njegovo izvješće jednoglasno prihvaćeno na ŽS te da što se njega tiče taj će posao raditi i dalje. Rekao je da su njemu ispred svega projekti bitni za Zagorje, opće dobro, a ne pojedinci i privatni interesi. 

Nakon održanog aktualnog sata, pred vijećnicima su se našli izvještaji REGEA-e,  Integriranog prometa zagrebačkog područja, Vatrogasne zajednice KZŽ, izvještaji o radu zdravstvenih ustanova za 2020.  Poduzetničkog centra KZŽ, Krapinsko – zagorskog aerodroma i druge točke dnevnog reda.

NAjčitanije