Albina Tisanić-Grzelja, nova državna odvjetnica

Autor


Albina Tisanić – Grzelja nova je općinska državna odvjetnica u Zlataru. Ova 32 – godišnja tužiteljica na d

p_857986tuziteljica_sud.jpg

Albina Tisanić – Grzelja nova je općinska državna odvjetnica u Zlataru. Ova 32 – godišnja tužiteljica na dužnost je imenovana prisegu je položila u DORH – u prošlog tjedna.


Tisanić – Grzelja od završetka fakulteta 1997. godine radi u pravosuđu, gdje se zaposlila kao vježbenica na Općinskom sudu u Zlataru. Već 1999. postaje sudskom savjetnicom, a godinu kasnije imenovana je zamjenicom Općinske državne odvjetnice u Zlataru za mladež. Donedavna je obnašala dužnost v.d. općinske državne odvjetnice u Zlataru, budući da je njezina prethodnica Vita Pavleković otišla na mjesto tužiteljice u Sesvetama.

Odvjetnica za mladež

-Iako prelazim na novu dužnost koja zahtijeva veći angažman na svim područjima, i dalje ću raditi na maloljetničkim predmetima. Odvjetnica za mladež za područje cijele Krapinskoezagorske županija bila sam svih šest godina provedenih u odvjetništvu, pa s time želim nastaviti i dalje jer započete procese treba i dovršiti– naglasila tužiteljica Tisanić – Grzelja. Potonja je izjava iznenadila njezine kolege jer je rijedak slučaj da se općinska državna odvjetnica bavi i maloljetničkim slučajevima koji spadaju u najsloženije predmete čije rješavanje zahtijeva podosta vremena.

A kako uskladiti posao i obiteljske obveze, jer je Albina udana i majka dvoje djece, zna samo ona, a možda i pazitelj zlatarske palače pravde. Naime, tužiteljica već u 4 sati zna doći na posao i raditi sve do par minuta prije sedam kad njezine kolege počinju stizati automobilima na parkiralište. Onda se ona iskrade iz zgrade na stražnji ulaz, ode se doma presvući, odvede djecu u vrtić i ponovno se vraća u ured, odnosno u sudnicu i odradi novih osam sati. Predanost poslu bez presedana.
NAjčitanije