Atraktivna nagrada na dočeku Nove 2017. u Mariji Bistrici - novi Hyundai i10

Autor E. Lacković

Tombolu po cijeni od 20 kuna moći će se već od ove nedjelje kupiti na prodajnim mjestima pokrovitelja i sponzora Adventa, kao i u marijabistričkoj Turističkoj zajednici, a izvlačenje glavne nagrade bit će na marijabistričkom trgu na podnevnom dočeku Nove godine, 31.12. 2016. od 12 sati

  Počinje manifestacija ''Advent u Mariji Bistrici 2016''.jpg

Općina Marija Bistrica i ove godine, šesti puta zaredom, organizira Manifestaciju ''Advent u Mariji Bistrici''. Uz sad već tradicionalnu adventsku sajmenu i ugostiteljsku ponudu, ovogodišnji program nudi uz tradicionalne programe i koncerte nekoliko vrlo zanimljivih novina. Tako će od 4. prosinca do 7. siječnja svi mali i veliki Bistričanci, ali i brojni gosti moći uživati u klizanju na ledu. Bistrička ledena bajka bit će otvorena 4. prosinca u 19 sati.

Bit će tu i jedinstvene jaslice s motivima drvenih dječjih igračaka pod zaštitom UNESCO-a, koje će biti predstavljene trećeg adventskog vikenda, a sve skupa završit će spektakularnim dočekom u podne na staru godinu uz TS Od Srca Do Srca, Brajde i Blue jeans. Posebno atraktivna je i tombola na kojoj je glavni zgoditak - potpuno novi Hyundai i10, a tu su i ljetovanje za dvije osobe, televizor, razna bijela tehnika i brojne druge vrijedne nagrade.

Tombolu po cijeni od 20 kuna moći će se već od ove nedjelje kupiti na prodajnim mjestima pokrovitelja i sponzora Adventa, kao i u marijabistričkoj Turističkoj zajednici, a izvlačenje glavne nagrade bit će na marijabistričkom trgu na podnevnom dočeku Nove godine, 31.12. 2016. od 12 sati

Tu su i Radionice tradicijskih obrta, a jedan od vrhunaca bit će i Adventska noć svjetla uz lampione koji će se puštati u zrak 11. prosinca. Nova atrakcija je i vožnja turističkim vlakićem do kuće sv. Nikole 4. prosinca. I ove godine atrakcije su veliko licitarsko srce Petre Ptiček, i Adventski vrmar Bernarde Cesar, a tu su i kazališne predstave, nastupi brojnih KUD-ova, dječjih zborova, vokalnih skupina, bendova i istaknutih glazbenih umjetnika. 

I ove godine adventski vikendi su podijeljeni tematski, no ne u ograničavajućem smislu. Tako je prvi vikend Vikend duhovne glazbe, sa središnjim događajem – koncertom duhovne glazbe, na kojem će u nedjelju 27. studenog od 17 sati na središnjem bistričkom trgu nastupiti: Alan Hržica, Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac i sestre Palić. Prije samog koncerta bit će upaljena i prva adventska svijeća na velikom adventskom vijencu na Trgu.

Nedjeljni program nudi i nastup  Vokalne skupine Arete od 10 sati, te Ženske vokalne grupe Kajda od 12 sati kao i Proglašenje pobjednika nagradnog natječaja "K suncu prosi svaka roža" za najljepše okućnice u Mariji Bistrici. A prvi događaj manifestacije je subotnji program Mali Kajkavci – adventska priča učenika OŠ Marija Bistrica od 10 sati, te dječji Adventski koncert na kojem će uz bistričke osnovce nastupiti i dječja skupina Šarene loptice. U 16.30 sati u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica na rasporedu je Književno-glazbeni program ''Shakespeare u Mariji Bistrici", uz otvorenje prigodne izložbe, a u 19 sati na trgu slijedi koncert Klape Bistrica, nakon kojega će biti upaljene lampice na prekrasno okićenom Trgu, čime počinje Adventska čarolija. Više informacija o bogatom programu može se pronaći na www.tz-marija-bistrica.hr, kao i na facebooku. 

NAjčitanije