Beroš: Nikome nisam pogodovao, savjest mi je čista

Autor zagorje.com

Na pitanje ostaje li u Vladi, Beroš je odgovorio: Premijer će vam reći sve u pravo vrijeme

Vili Beroš

Na pressici Stožera Vilija Beroša novinari su ispitivali i o poslovima Ministarstva s tvrtkom Cuspis Vinka Kojundžića. Beroš kaže da je čist i da on osobno nije nikome pogodovao, prenosi Index.

"Zahvaljujem svim nadležnim institucijama koje rade svoje posao. Osobno ću vam reći da nikad nikome nisam pogodovao niti imam prijatelje u IT industriji. Kad sam spominjao izvide, radi se o tome da je dokumentacija izuzeta već u siječnju. Već su dosad i druge institucije postupale. Ja sam apsolutno čist. Svi poslovi u okviru IT industrije imaju svoje utemeljenje u pravilima struke. Osobno nisam nikome pogodovao i nadam se da su službe obavile sve potrebno i provedeno sukladno zakonu. Nemam informacije o novim izvidima", rekao je Beroš.
Na pitanje novinara misli li da mu netko podmeće, odgovorio je da misli da nije u tome stvar, već je problem u tome šzo želi provesti reformu.

Kako je moguće da se 5000 sati odradi u 12 dana, pitali su novinari. - Doista ne znam, kao ministar ne mogu participirati u svim procesima. Ako netko postavi pitanje, vjerujem i garantirano mi je da su svi poslovi odrađeni na zakoniti način. I da svi isporučeni sustavi rade – odgovorio je Beroš, dodajući da ga ne brine činjenica da bi mogao biti uhićen jer mu je savjest čista.

Tvrdi da nije u ništa boljem ni slabijem odnosu s Kojundžićem nego s predstavnicima drugih informatičkih firmi. Novinare je zanimalo je li razgovarao s premijerom. - Osjetio sam potrebu kao čovjek premijeru reći o čemu se radi. Brinu me određene konstrukcije, usporedba krušaka i jabuka. Navode se samo iznosi financiranja prema pojedinim IT tvrtkama, ima tu manipulacija i svega. Premijera brinu određene neistine – odgovorio je Beroš, a na pitanje ostaje li u Vladi, odgovara: - Premijer će vam reći sve u pravo vrijeme, prenosi Index.