Bivšem ratniku četiri mjeseca zatvora za 26 ecstasyja

Autor

Dean Pijalović (32) iz Petrinje u ponedjeljak je popodne na Županijskom sudu u Zlataru osuđen na 4 mjeseca zatvora zbog

Dean Pijalović (32) iz Petrinje u ponedjeljak je popodne na Županijskom sudu u Zlataru osuđen na 4 mjeseca zatvora zbog zloporabe ecstasyja. Proglašen je krivim što je 10. svibnja 1998. godine oko 1 sat u zabočkoj diskoteci »Dorian« kod sebe, a za daljnju prodaju držao 26 tableta ecstasyja.

Kako je u presudi istakao sudac Petar Šakić, Pijaloviću je kazna umanjena ispod zakonskog minimuma (1 godina zatvora ) jer već osam godina nije u dodiru sa drogom. Olakotno mu je cijenjeno i što je bio dragovoljac Domovinskog rata u kojemu je i ranjen i što uzdržava bolesnu majku.

Sud Pijaloviću nije povjerovao da mu je droga podmetnuta nakon što je u diskoteci popio nekoliko piva. No, na sudu je priznao da je povremeno konzumirao marihuanu i to u vrijeme dok je bio na ratištu.

Pijalović je inače ugledni petrinjski sportaš, nekad aktivni igrač rukometa, danas rukometni trener u gradskome klubu. U Petrinji je poznat i po kafiću koji je držao po povratku sa bojišnice gdje se borio kao snajperist u diverzantsko - izviđačkom vodu II. gardijske brigade. Potom je bio MORH-ov stipendist, a kako se čulo na jednoj od zadnjih rasprava, uskoro odlazi u invalidsku vojnu mirovinu.
NAjčitanije