BOŽINOVIĆ: 'Još nije vrijeme za popuštanje mjera'

Autor zagorje.com

Načelnika Stožera civilne zaštite RH i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića novinari su na presici Nacionalnog stožera pitali što će biti s mjerama budući da su one donesene 19. travnja

božinović vijesti.hr.jpg

Načelnika Stožera civilne zaštite RH i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića novinari su na presici Nacionalnog stožera pitali što će biti s mjerama budući da su one donesene 19. travnja.

- Mi na dnevnoj bazi analiziramo stanje koje je izazvano širenjem virusa. Radimo analizu svih mjera koje su poduzete, naravno da se razmišlja i o ekonomskim implikacijama. Nama treba jedno vrijeme, a struka obično inzistira na 5 do 7 dana, da imamo smanjenje broja oboljelih kako bismo mogli razmišljati o popuštanju. O tome ćemo blagovremeno obavijestiti sve. U ovom trenutku treba biti realan i reći da još nije nije vrijeme za popuštanje mjera. Hrvatska je po brojkama vjerojatno jedinstvena, nije dopustila eksponencijalni rast. Možda se može razmišljati na koje razdoblje se neke mjere mogu produžiti, ali moramo sačuvati pozitivnu epidemiološki situaciju jer mora biti jasno da svako popuštanje istovremeno znači i povećanje broja oboljelih. To su pokazale sve analize. Mi balansiramo između dva zahtjeva između kojih je prostor vrlo malen i delikatan, ali kad je zdravlje u pitanju, pokazali smo se vrlo učinkovitim - rekao je Božinović.

NAjčitanije