Brza cesta se gradi, a o radovima nitko pojma nema


Hrvatske ceste, nesklone davanju informacija, radije primaju prosvjedne dopise na koje ni ne odgovaraju, nego što komu

e053d5ec-5840-4c5c-a16c-84179d31a3e7.JPG


Hrvatske ceste, nesklone davanju informacija, radije primaju prosvjedne dopise na koje ni ne odgovaraju, nego što komuniciraju s institucijama. Potpuno nonšalatno, oglušili su se i na prosvjedni dopis krapinsko-zagorske županice Sonje Borovčak, koja ih je prije dva tjedna prozvala zbog kašnjenja radova na tzv. brzoj cesti Mokrice-Marija Bistrica-Popovec.

A istina je, zapravo, da su koji dan nakon zaprimanja tog dopisa, radovi na brzoj cesti započeli, a da nitko od institucija koje smo zvali o tome nema pojma. Gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa, na čijem teritoriju su radovi počeli, 'misli' da se radi brza cesta, ali nije sto posto siguran.

U Županiji o tome ništa ne znaju i 'baš razmišljaju što i kako dalje' rješavati taj problem. No, sumnje nema. Što se radi, vidi se s table uz gradilište. Konačno, počela je gradnja prve dionice (Mokrice-Bračak) te vitalne prometnice koja će spajati autoceste Zagreb-Macelj i Zagreb-Varaždin u mjestu Popovec u Varaždinskoj županiji, a rasteretit će brojne županijske pravce koji idu kroz naseljena mjesta. Posebno će biti važna za industrijske i druge gospodarske subjekte.

Inače, samo kašnjenje radova je bilo i dobar predizborni adut u rukama SDP-a, pa se uoči prošlih parlamentarnih izbora sa sporom vlašću i Kalmetinim ministarstvom našalio i sadašnji saborski zastupnik, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, koji se 'dao uslikati' na bageru na do neki dan nepostojećem gradilištu.

VEZANA VIJEST

NAjčitanije