CAPAK: 'Okupit ćemo šefove lokalnih stožera i dogovoriti da oni lokalno donose mjere u dogovoru s nama'

Autor zagorje.com
presica 9 capak.jpg

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na pressici nacionalnog Stožera rekao je kako u nekim županijama imamo velike brojeve, poput Splita, Zagreba, Šibenika, Zadara i Slavonskog Broda, dok ostale županije imaju ispod 10 slučajeva.

-Važno je da mladi koji su bili po noćnim klubovima na moru izbjegavaju kontakt sa starijima kada se vrate. Klubovima smo uveli nekoliko mjere, i imamo vijesti s terena koje govore da je to dobro. No, ima i toga da se mladi nakon klubova presele u kafiće i restorane što nije dobro - rekao je Capak, prenosi Index.hr. Dodao je da događanja poput odlaazka na svadbe u Hercegovinu, treba izbjegavati. - Mislimo okupiti šefove lokalnih stožera i dogovoriti da oni lokalno donese mjere u dogovoru sa Stožerom u smislu ograničavanja rada nekih objekata i ograničavanja obiteljskih okupljanja - rekao je Capak.

Na Indexovo pitanje o održavanju Alke i Velike Gospe, jesu li oboljeli povezani s tim događajima, Capak je odgovorio: - U jednoj kontinentalnoj županiji ima dvoje ljudi koji ne znaju gdje su se zarazili, a bili su na tim događajima, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema slučajeva koje bi povezali s tim događajima.

NAjčitanije