Diljem Zagorja održana je humanitarna akcija ‘Omiljeni cvijet Ane Rukavine’

Autor zagorje.com

Sva prikupljena sredstva uplaćuju se na račun Zaklade Ana Rukavina

image_6487327 (9).JPG

Omiljeni cvijet Ane Rukavine humanitarna je akcija koja se provodi u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i Krapinsko-zagorskoj županiji. Akciju organizira Socijaldemokratski forum žena SDP-a, a sva prikupljena sredstva uplaćuju se na račun Zaklade Ana Rukavina.

Ana je željela život kojeg je nažalost bolest prerano prekinula. U spomen na nju, njezinu borbu i s ciljem da se spasi nečiji život osnovana je Zaklada Ane Rukavine, a budući da je tulipan bio Anin omiljeni cvijet ova je humanitarna akcija nazvana “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”.

U našoj županiji akcija se održala u Zaboku, Pregradi, Krapinskim Toplicama, Stubičkim Toplicama, Radoboju, Maču, Konjščini, Zlataru, Tuhlju, Đurmancu, Oroslavju, Donjoj Stubici.

Doniranjem novca pomaže se Zakladi Ana Rukavina da svojim radom doprinese razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu banke krvi iz pupkovine kao i promicanju i školovanju mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

- Ovim putem zahvaljujemo svima koji su odazivom podržali akciju i svima koji će ubuduće podržati rad Zaklade - poručuju organizatori.