Dodijeljena prigodna priznanja davateljima krvi

Autor

Uz kraj godine Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica upriličilo je podjelu priznanja višestrukim davateljima kriv

p_161630darivanje.jpg
Uz kraj godine Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica upriličilo je podjelu priznanja višestrukim davateljima krivi. Svečanost za davatelje iz Gornje i Donje Stubice te dijela Stubičkih Toplica organizirana je u donjostubičkoj osnovnoj školi.


Za pet puta darovanu krv priznanje je dobila jedna davateljica, za deset puta jedanaestero, za 20 puta trinaestero davatelja, za 25 puta darovanu krv dvije, a za 30 i 40 puta darovanu krv po desetero darivatelja.

Krajem listopada uz međunarodni Dan darivatelja krvi, šestero je davatelja s područja djelovanja donjostubičkog Crvenoga križa u Zaboku primilo zahvalnicu i veliki srebrni znak za 75 puta darovanu krv.

Petnaestero davatelja je za 50 puta darovanu krv primilo zahvalnicu i mali srebrni znak koji su uručeni i jednoj davateljici za 35 puta darovanu krv. Branimir Horvat iz Donje Stubice i Vjekoslav Palanović iz Marije Bistrice ove su godine za sto puta darovanu krv u Zagrebu odlikovani Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski.

Ove je godine donjostubički Crveni križ prikupio 1483 doze krvi, što je desetak više nego godinu prije i 158 doza više od ovogodišnjeg plana, s tim da će se organizirati još jedno izvanredno darivanje u Oroslavju.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije