Drugo novinarsko ocjenjivanje vina

Autor


U vinskom podrumu obitelji Ilčić u Vinipotoku održano je Drugo novinarsko ocjenjivanje vina, na kojem su novinari degu

vino1.jpg

U vinskom podrumu obitelji Ilčić u Vinipotoku održano je Drugo novinarsko ocjenjivanje vina, na kojem su novinari degustirali vina članova županijske udruge vinara i vinogradara „Vino Zagorje“.



Peteročlana komisija novinara na čelu s predsjednikom Tomislavom Radićem iz Hrvatskog radija, a u kojoj su bili još Sabina Sviben i Željko Pušec iz Večernjeg lista, dopisništva Krapine, Danijela Čiček Haban s radio Zlatara i agronom Mirela Osrečak, vinskim šampionom za 2006. godinu je proglasila crni pinot Vinarije „Preše“ iz Hraščine Trgovišća, vlasnice Jadranke Kleba.

Drugu nagradu je odnio muškat žuti Zvonka Severa iz Klanjca, a pjenušac Vladimira Dajaka iz Oroslavja novinari su nagradili trećim mjestom.Nakon degustacije i ocjenjivanja vina povjerenik Hrvatskog sommelier kluba za sjeverozapadnu Hrvatsku Milivoj Kos dodijelio je 23 diplome o položenom ispitu polaznicima tečaja za sommeliere, koji su stekli zvanje sommeliera amatera.

Udruga će u budućnosti organizirati polaganje i drugog stupnja tečaja, te uključiti još članova kako bi radili na podizanju kvalitete vina i vinskoj kulturi, kao i obučavanju vinara o sljubljivanju hrane i vina te pravilnog posluživanja.Od ostalih aktivnosti županijske udruge članovi se pripremaju za godišnju skupštinu, sudjelovanje na Vinoviti koja će se održati od 10. do 14. svibnja, a dio vina je otišao i na sajam u Splitu, gdje se vinari nadaju također dobrim rezultatima.

Izvor: Radio Zlatar