Dva zagorska župnika na hodočašću proslavila 20 godina svećeništva

Autor zagorje.com
trški vrh1.jpg

Misnim slavljem u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu upriličeno je dvostruko slavlje, hodočašće župa Krapinskog dekanata i proslava 20. obljetnice svećeništva vlč. Željka Horvata i vlč. Anđelka Horvatića kao zahvalu za dar svećeničkog poziva i služenja.

Misno slavlje predslavio je vlč. Horvatić u zajedništvu sa svećenicima iz Krapinskog dekanata uz trajnog đakona Slavka Milakovića a riječi homilije okupljenim vjernicima uputio je vlč. Horvat.

Na samom početku misnoga slavlja domaći župnik vlč. Davor Štuljan pozdravljajući okupljene vjernike pozvao ih je na ustrajnost vjere i štovanja naše nebeske Majke Marije.

Vlč. Anđelko uvodeći nazočne u misno slavlje istaknuo je kako trebamo biti zahvalni Bogu za dar života i za sve ono što imamo i posjedujemo.

U ime svećenika Krapinskog dekanata prigodne poklone  jubilarcima predao je dekan preč. Vladimir Drnetić koji je zahvalio na zajedništvu i bratskoj blizini, ali i ustrajnosti u međusobnim susretima u dekanatu. 

Nakon misnoga slavlja uslijedila je zajednička hodočasnička procesija oko oltara Majke Božje Jeruzalemske  gdje su zatim ministranti podijelili prigodne sličice hodočasnicima koje su pripremili naši slavljenici.  

 

NAjčitanije